Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Valóban törvény szabályozza, hogy gondoskodnom kell az anyámról? fórum

Valóban törvény szabályozza, hogy gondoskodnom kell az anyámról? (tudásbázis)

1 2
57. 55Judit (válaszként erre: 56. - Semleges)
ma 10:16

Hát nem. Lehet hogy én fura szerzetnek számítok, de ennek fényében tudok nyilatkozni és ezt nézzétek el nekem!

Én csak addig féltettem az életemet, amíg fiam nem volt önálló. Mikor rákos lettem, akkor se kapartam ezerrel az életemét, sőt mikor nagyon rossz időszakom volt, minden este arra vágytam, bárcsak ne ébrednék fel reggel.

Most is a könnyebbik utat választanám ha nem hirtelen esnék le lábról. Nem a sok szenvedéssel járó "élet" hosszabbítást választanám egy elfekvőben vagy bárhol ahol valamilyen szintű ellátásban részesülnék. Itthon gyorsabban rövidre tudnám zárni az ügyet.

Jártam szociális otthonban és kórházi elfekvőben sokszor látogatóként. Mindig elcsodálkoztam azon, hogy a felfekvésektől szenvedő, rothadt szagot árasztó teljesen tehetetlen emberek hogy ragaszkodnak az élethez, tudatában annak hogy ettől már csak rosszabb lesz.

ma 09:40
Nincs megoldva a szociális háló. Az "elfekvő" nem megoldás senkinek.
55. 55Judit (válaszként erre: 54. - 55Judit)
ma 09:38
Mindegy, odébb van még.
54. 55Judit (válaszként erre: 46. - Regin_a)
ma 09:37
És ha csak elalszik aztán felébred?
53. tumbo2 (válaszként erre: 46. - Regin_a)
ma 09:36
a legjobb megoldás.
52. tumbo2 (válaszként erre: 33. - Birebora)
ma 09:35
főleg,ha valaki munkanélküli,a nyugdíjból élnek ketten.
51. tumbo2 (válaszként erre: 49. - Globus)
ma 09:32
engem hazaküldtek,igaz én kértem,majd megbolondultam a sok bolondtól.traumatológia.de úgy számolták el,mintha ott lettem volna,ebédet kaptam,de vacsorát nem kértem,mert jött értem a lányom.de a szerencsétlen,akiért késő délután jött a betegszállító,addig egy falatot nem kapott.aztán hétfőn mehettem vissza.
50. tumbo2 (válaszként erre: 39. - 55Judit)
ma 09:26
nem biztos,a szomszédasszony folyton panaszkodott,hogy nincs kivel beszélgetnie.a magánnál volt hely.igaz az anyám nyugdíja nem volt elég,a húgom kipótolta.cserébe övé lett a fél ház. csak három hónapot volt ott,kórházba vitték,ráírták a papírra ,hogy covidban halt meg.ínfartusgyanúval vitték kórházba.bár előtte már rosszul volt,eltorzult a szája,azt mondták idegzsába.időn-téren át is tudnak gyógyítani.úgy ítélték meg,nem kell mentő.
49. globus (válaszként erre: 48. - Asztanaviszta)
ma 08:01

Ott sem tsrtjak sokáig. Néhány hét után megkérdezik, mi a terv velr. Igazolni kell, hogy folyamatban s szoc. elhelyezés, addig átkerül fizetősre. Nalunk így megy.

Tömve van az ápolási osztály :( Sokszor azért tartják a krónikuson, mert ápolásira is előjegyzés van.

Menetrend: akut osztály 10 nap- krónikus addig, míg hely adódik az ápolásin. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ugyamott,.ugyanabban az ágyban marad, csak másképp kell papírozni. Tkp. foglalja az akutként is használható helyet.

48. asztanaviszta (válaszként erre: 39. - 55Judit)
ma 07:52

Ha van hely a szociális otthonban. Van, ahová éves a várólista.

Akut problémával beviszik a kórházba. Ha az már nem igényes kórházi tartózkodást, és van lehetőség akkor egy időre átkerül az ápolási osztályra (leánykori nevén elfekvő).

47. Regin_a (válaszként erre: 43. - Elbb)
tegnap 20:47

Név nélkül azért mesélhetnél kicsit, mégha OFF is itt.

Viszont az ellenkezőjét is hallottam első szájból, mármint hogy ingyenes és ketten egy szobában

A ficko nem volt egy beszédes az átélt sztrók miatt

46. Regin_a (válaszként erre: 42. - 55Judit)
tegnap 20:43
Megvárja valahogy a hideg időt, pálinka és észrevétlen elalszik. Éhség és szomjúság nehezebb dolog
45. liliom10 (válaszként erre: 35. - Asztanaviszta)
tegnap 20:40
A szoc.gondozó csak munkanapokon megy ki egy órára. Nálunk nem ingyenes, hanem a nyugdíj mértékétől függ, mennyi a naponta fizetendő összeg.
44. 55Judit (válaszként erre: 43. - Elbb)
tegnap 20:15
Bevétel függő hogy kinek mi a luxus.
43. elbb (válaszként erre: 40. - Regin_a)
tegnap 20:12
A napi 10ezer sem luxus. Sőt...tudnék mesélni.
42. 55Judit (válaszként erre: 41. - Regin_a)
tegnap 20:04
Hát akkor ha nem tudja már ellátni magát valaki és pénze sincs, akkor lefekszik szépen otthon, 3-4 nap alatt biztos szomjan hal egy legyengült szervezet, nem kell sokat szenvedni. Az ilyet nem verik nagy dobra.
41. Regin_a (válaszként erre: 39. - 55Judit)
tegnap 19:10
Hát nem! Mit tehet az ember, megadja magát a sorsnak és fogakat csikorgat
40. Regin_a (válaszként erre: 39. - 55Judit)
tegnap 19:08

Nézz utána az olcsóbbik szoc.otthonok napi árainak

Én nem láttam napi 5ezer forint alatt és ez a csóróbbik fajta. A luxusabb napi 10ezer, nem beszélve a 24órás otthonápolásról. Az külföldön is pai 1000€ ha nem emelkedett azóta, de teljes ellátásr kap az ápoló

A helyi szoc.ellátásban sokminden benne van jövedelemtől függően. Ez talán kibirható, de olyan is

Ha van gyereke de annak kis pénze akkor a biróság sem itéli tartásra

Nem véletlen hogy a románok a mérgezett levegőjú barlangokban hagyták a magatehetetleneket, japánok meg felcipelták a hegyre

39. 55Judit (válaszként erre: 38. - Regin_a)
tegnap 18:48

Írtam már. Elviszik szociális otthonba. Nem régiben is történt ilyen itt a szomszéd utcában.

Nem leszel boldog ha erre a sorsra jutsz.

38. Regin_a (válaszként erre: 37. - 55Judit)
tegnap 18:39
Hanem miröl hallottál? Alapjában véve érinthet engem is , hadd tudjam
37. 55Judit (válaszként erre: 32. - Regin_a)
tegnap 18:19

És ezzel kifújt? Ott hagyják éhen-szomjan mocsokba fekve?

Ilyenről a 70 évem alatt még nem hallottam.

tegnap 18:07
Arra semmiféleképpen nem köteleznek, hogy pelenkázd és szeresd. Nyugi.
35. asztanaviszta (válaszként erre: 34. - 55Judit)
tegnap 18:06

Hová viszik el?

Ha nincs olyan egészségügyi problémája, ami kórházi ellátást igényel?

A szoc. gondozó, kimegy max. 1-2 órára. Ha van rá egyáltalán kapacitás.

34. 55Judit (válaszként erre: 32. - Regin_a)
tegnap 18:02

Gondolod a szoc. ápoló itt hagyja a mocsokban feküdni a mozgásképtelen öreget? Nincs ilyen. Aki nem képes ellátni magát, azt elviszik.

Nálunk naponta jár a coc. gondozó ahhoz aki kéri.

tegnap 17:58
Nem eszik a kását olyan forrón. Neki kell kezdeményezni és kérni a tartásdijat. A biróság mindent körbejár.
32. Regin_a (válaszként erre: 15. - 55Judit)
tegnap 17:42

Nem fizetés esetén sem marad senki ellátátatlanúl."

Persze nem! Hetente kétszer a területi szoc.ápoló ránéz

31. Regin_a (válaszként erre: 19. - 55Judit)
tegnap 17:39
Legyen 50ezer, saját tapasztalat kétszer is, és csak tanácsadás volt
30. asztanaviszta (válaszként erre: 29. - Any73)
tegnap 17:35

Életében mindenki azt csinál a vagyonával, amit akar.

Eladhatja, elajándékozhatja, elszórhatja.

Az esetleges szülőtartási kötelezettség nem függ attól, hogy a szülő mit ad / mit hagy a gyerekére.

29. Any73 (válaszként erre: 26. - Asztanaviszta)
tegnap 17:27

Csak nehogy "kisemmizze" a saját gyermekét!

Olvasd vissza, hogy mit is ír a saját gyermekkoráról IS!

Részemről ennyi!

28. 55Judit (válaszként erre: 26. - Asztanaviszta)
tegnap 17:05
Így van. és azon élvezkedik hogy bosszantsa a lányát. Van ilyen.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook