A 90 éves apai nagyanyám tartásáról kizárólag én vagyok köteles gondoskodni? (tudásbázis)
Ezt sürgősen meg kéne szüntetni, de nem is akarják! :(
Mutyi...mint mindenhol.
Az is minimálbérre jelenti be a dolgozót, aki megtehetné, hogy fizeti a járulékokat. Hiába fizet neki zsebből többet, attól annak nem lesz táppénze sem,a nyugdíjat meg tán meg sem éri...
Sőt a "nagygazda" vállalkozó évek óta alkalmazza ugyanazt az embert rendszeresen, de annyira sem jelenti be, hogy TB-je legyen.
Az nem számítana, ha nem üldözték volna el az adófizető embereket, nem lenne annyi minimálbérre bejelentett ember, meg közmunkás.
Normális jövedelemből bőven folyna be pénz.
Na de mi olcsó munkaerő vagyunk...
Az bizony nagyon nehéz!
Mi szabadságot, betegállományt vettünk igénybe, míg aztán anyukánk bekerült az ápolási osztályra. :(
Már régen volt...azóta sem oldották meg.
Az szüleim maguk mellé vették a nagymamámat mikor már nem tudta magát ellátni. Az anyu ellátta. De már akkor ő is nyugdíjas volt. Úgy "könnyebb". Azért úgy más.
Én nem tudom mit csinálnék. Aktív munka mellett kilátástalan lenne, de valahogy meg kellene oldani.
Nem fog. Ez nem új dolog.
Már Mohácsot is azért buktuk el, mert három-négyfelé húztunk.
Vagy olvasd el Tiborc panaszát.
Ez egy olyan nép,mint egy nyűgös gyerek, aki ébren maradni fáradt, elaludni meg túl élénk.
Magasztosnak lenni nincs mire, kihalni mégse tud, mert ahhoz mégis túl magasztos.
A mi országunk nagyon igazságtalan. Nem becsüli meg a saját állampolgárait! :(
(Az emberek többsége pedig homokba dugja a fejét, ezért ez nem is fog változni)
Rendkívül igazságtalannak és felháborítónak tartom. Kiáll a munkából, nem hagyja magára, nem adja be otthonba, ápolja, gondozza és akkor nem számít bele.
Egyébként is kib.sztak ezzel a korosztállyal.
Jézusom!
Ezt mondja a kolléganőm is, vontak belőle mindent és akkor még azt mondták neki, hogy beleszámít.
Derült égből villámcsapásként fogadta a hírt, napokig bele volt betegedve.
És és!!!! nem számít bele a nyugdíjba.
Kolléganőm kétszer volt talán 2 évet otthon a szüleivel 55 éves tavaly bement a nyugdíj intézetbe érdeklődni és azt mondták van még 8 éve, sírva fakadt.
Csoporttársam ápolóként magasan képzett volt már, az intenzíves kórházi szolgálatot hagyta ott kinti ápolási munkáért. Már akkor elég jól tudott németül, de azzal volt a legtöbb baja, hogy nem csak a beteg, de annak családja se nézte embernek sokszor.
Németországi emlékem, 20 évvel ezelőttről: Az árakat nem tudom, de láttam olyan házakat, amolyan lakóparkot a városban, ahol idős emberek laktak, az épületen belül volt nővér, orvos, közös szolgáltatások (mosatás, takarítás), ugyanakkor társasház jelleggel volt az önállóság is biztosítva.
valamikor ......sógornőm volt kint Németországban ? v Ausztriában ? / rég volt / őt az önkormányzat ? fizette , az idős emberkének se , a lányának se került plusz pénzébe ! ott lakott az idős , ápolandó emberkénél , aki a nap 24 órájában bactatta , nyaggatta , ő szerinte a pénzért , elvárhatta !!!! 2-3 hónapig bírta , aztán elege lett , de sokan még eddig se tartottak ki ! 1 hónap után léptek !!! nem könnyű 1 szekánt emberrel együtt lakni se !
1 másiknál + a beteg nő fia kötött tartási szerződést 1 ápolóval , aki a lakásért ápolta az anyját , hát viszonylag rövid ideig élt a mama :( és maradt a lakás az ápolónak :)
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 7 hónapja
Ápolási díj 2017
Az ápolási díj összege 2017 januártól bruttó 31.000 Ft. A fokozott ápolást igénylő, súlyosan fogyatékos személy gondozását, ápolását végző személy kérelmére megállapítható ápolási díj összege pedig bruttó 46.500 Ft.
(Az idén 5 %-kal emelkedik állítólag.)
De nem tudom, ha valaki nem adja fel a munkáját, és azt mondja, megfizet két valakit (a váltás miatt) a 24 órás szolgálatra, egyáltalán talál-e megbízható embert erre a feladatra. Illetve miután megfizette, marad-e ennyi pénze.
További ajánlott fórumok:
- Filmek kizárólag ABC sorrendben.
- A Töténelem nagy alakjai kizárólag ABC sorrendben
- Mi a véleményetek az olyan feleségekről, akik nem gondoskodnak a férjükről?.
- Miben nyilvánulhat meg az a gondoskodás, amit állítólag a férfiak nagyon szeretnek, elvárnak?
- Miért van az, hogy bizonyos férfiak kizárólag egy nő külsejét veszik figyelembe?
- Hoxa kizárólag női oldal? Most olvasom bakker...