Magas koleszterinszint esetén milyen ételeket lehet enni? (tudásbázis)
Olvastam h Svédorszagban ag LDL érték 2-5.3 ig jó
Itthon az LDL 5 ös értékkel már eltemetnek.
8.2 es az összkoleszterin érteked?
Értelek , de mikor hagyhatom akkor abba a gyógyszert?
Nem tudom mit csináljak.
Dr. Balsai Tamás Podcast adásában pedig arról beszél, miért nem kell egyáltalán foglalkozni vele: [link]
A koleszterin mítoszról pedig Szendi Gábor tények-tévhitek oldalán olvashatsz, és sorolni lehetne kik cáfolják még a hazugságokat.
Egyre nő azok száma, akik rávilágítanak a valóságra.
Ne haragudj,nem tudtam .
Meg csak most olvasgatpk ,próbálok tájékozódni ezzela témával kapcsolatban.
Köszönöm neked a választ
Ha hiszel annak az orvosnak, akkor miért kérdezed itt a Hoxa népét ?
Tudod azt, hogy a normál koleszterinszintet egyre lejjebb viszik, hogy a gyógyszeripar még gazdagabb legyen ?
Papp Lajos szívsebész prof. elmondja az egyik videóban, hogy a koleszterinszinttel 7,8. - ig nem kell foglalkozni, de 8,2- ig is elfogadható !
Hálaistennek csökkent anyukádnak.
Olvastam h a mozgás es a helyes táplálkozás sokat segíthet.
Szia
Az LDL volt 10
Vagy az összkoleszterin?
Szia!
Egyetértek azokkal, akik szerint étellel nagyon kevéssé befolyásolható a koleszterinszint. Anyukámnak 10 fölötti volt, az orvos majdnem saját súlyával ugrált rajta, hogy lenyomja, de igazából inkább magától csökkent az évek során. Az elején (80-as évek vége) elsorolta a doki, hogy mit nem ehet (tojás, szalonna, velő). Anyukám mondta, hogy de doktor úr, ezeket nem is eszem! Akkor vállat vont.
Nem jól látod
Érdekel
Olvasd el "A HDL és az LDL" részt!
"A HDL-koleszterin szintjét megfelelő táplálkozással, rendszeres mozgással lehet emelni. A férfiak mintegy harmadánál, míg nőknél egy ötödüknél fordul elő alacsony HDL szint. Az alkohol kis mennyiségben növeli a HDL-koleszterin értékét. Változás kora után lévő nőkben a hormonpótlás emeli a HDL-koleszterin értékét. A nikotinsav, a niacin, vagy más más néven B3 vitamin szintén segít a HDL-koleszterin szint növelésében. Ennek érdekében különösen ajánlott a következő ételek rendszeres fogyasztása: a csirkehús, makréla, pisztráng, lazac, mogyoró és borjúhús."
A Youtubeon Dr.Balsai Tamás megadja a pontos választ.
Az orvosokkal szemben fenntartások alakultak ki bennem, de tőle van mit tanulni.
Van orvos a családomban.
Az ő véleménye és tudása számomra meggyőző.
Ha belenéztél volna a linkekbe, amiket megadtunk, nem kérdeznél ilyet.
Egyébként az életkorod, testsúlyod, egyéb betegségeid, életmódod nagyban befolyásolja az értékeket. 5-6 körüli értekek egyáltalán nem magasak, odafigyeléssel pár hónap alatt, gyógyszer nélkül korrigálhatók.
A margarin nem egészséges !( Akármilyen reklámmal akarják eladni.)
Jön a tavasz, tegyél ki a hangyáknak !
Azr ilvasom a proActiv margarin csökkenti a koleszterin szintet.
Flóra margarint esetleg ?
További ajánlott fórumok:
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Ha reggel megettem egy banánt és utána másfél órával vért vettek, lehet h. az okozza, h magas volt a cukrom (6.3) és a koleszterinem? (6.1)
- Öröklött magas koleszterin fiatalon - hogyan sikerült beállítani? Személyes tapasztalatokat várok
- Mi növeli tovább a magas koleszterinszintet?
- Magas koleszterinre bevált valakinek az Armolipid illetve a zabkorpa?
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?