Szerintetek az emberek miért kiváncsiak a sztárok válására? (beszélgetés)
A bulvár azt ír amit akar,,,lehet hogy érdekelne az általam kedvelt emberek életéről pár szösszenetet olvasgatni(régebben nők lapja pl.),,jó mondjuk nem pont válást.
Amit olvashatunk az viszont ,,csak szenny,,vagy hazugság,kitaláció.Na ez nagyon nem kell.
Sziasztok!
Szerintem az emberek mindig kíváncsiak voltak egymásra, a másik életére..stb. Faluhelyen is nap végén összeültek a kapuban a padon és jól kibeszélték az arra járókat, városban az egy házban lakókat, de olvass Agatha Christie-t, a halastól a pékig mindenki vitte a hírt házról-házra.
A különbség az akkori és a mostani viszonyok között az, hogy ezeket az embereket tulajdonképpen nem is ismerjük, azonban mégis mindenkinél ott vannak a nappaliban (rosszabb esetben a hálószobában is), látjuk őket filmekben, show műsorokban, újságokban, hírekben. "Olyan, mintha családtagok lennének." De nem azok! Viszont rájuk ugyanúgy beindul a gépezet, mint régen a "hallottad mit csinált Kovácsné már megint?!".
Nagyon nehéz kivédeni az ezekre a hírekre való rápörgést, de azért nem lehetetlen, csak tudatosnak kell lenni.
Én speciel fosomle.
Tehát csak teoriám van, tapasztalatom nincs. A teoriám szerint azért, mert addig sem kell a saját nyomorával foglalkozni.
Egyetértek, ők az én szememben is sztárok. Kevéssé ismerem őket, de tudom, kik ők. :D
Valahol mintha hallottam volna, hogy együtt vannak, de ennyi. Igazából se a magánéletük, se a válásuk nem érdekel. Inkább a saját életemet élem. ;)
Tőled hallottam először, lehet nem fogod elhinni, mert téged ez érdekel valamiért, ha nem így lenne, nem lenne ez a fórum, de se a szomszédom, se a sztárok élete, válása nem érdekel.
Semmi közöm hozzájuk.
Akkor érdekel egy általam kedvelt művész magánélete, ha olyan bűncselekményt követ el (nemi erőszak, abuzálás, pedofilia stb.) ami az én értékrendem szerint undorító és nincs rá mentség. Pl. nem nézek Roman Polanski filmeket. Tudom, h vélhetően megfosztom magam egy élménytől és ő ettől nem lesz szegényebb, de nem is ez a lényeg. Van aki külön választja ezeket a dolgokat, az illető tettét elítéli, de elismeri a munkáját. Nekem ez nem megy, számomra elrontja az élményt.
Az olyan bagatell hírek, h ki válik, ki terhes, tudom is én, nem érdekelnek, nem olvasom. De nyilván, annyira az ember arcában vannak mindenütt, hha felmerészkedsz egy social media platformra máris többet tudsz róluk, mint szerettél volna. (Pl mindenki tudja kb M.o.n ki az a Berki Mazsi, v Molnár Anikó, még akkor is, ha életében nem olvasott ilyesmit, nem követi őket stb.)
Egyébként, azért szeretünk nagy általánosságban pletykálni mások botrányairól, lebőgéséről, magánéletéről mert máris akad valaki, akinél különbnek érezhetjük magunkat. Pl egy válásról szóló hírnél azok akik követik a bulvárt, választanak egy oldalt és máris ítélkezhetnek a másik fölött. Mennyivel jobb érzés azt elemezgetni, h az illető egy rohadék kretén, így máris erkölcsi fölényben érezheti magát az olvasó. Másrészt, gondolom ez olyasmi élmény lehet, követni ezeket a híreket, mint egy szappanoperát nézni. Beleéled magad, lehet rajta izgulni, háborogni stb. Az megint más, ha rajongsz valakiért kb 12 évesen, de az jobb esetben elmúlik, ahogy érik az ember.
Ahhoz, foglalkozzunk valakivel neki kell egy vallomást, topikot nyitni, kérdést feltenni.
Te is azért tettél fel (sokak számára evidens) kérdést, hogy foglalkozzunk vele, mert biztosan nagyon unatkozunk.
Valahogy rokonszenvesebb volt az a korszak, amikor a rikkancsok terítették a pletykát :D
Azt tényleg csak egy kis kör hallotta meg.
Mondjuk Lovasi András és Földes Eszter pont sztárok a szememben :D
Mindkettő munkásságát szeretem.
A házasságukról nem sokat tudtam, mert nem beszéltek annyit róla.
De a válás...
Azt, hogy az emberek - úgy általában - miért kíváncsiak a sztárok életére, nem tudom.
Én nem vagyok kíváncsi az életükre, ennek ellenére a képembe tolják, ha akarom, ha nem. Elég bekapcsolni a tévét, de a telefonom is feldobja a sztároknak kikiáltott emberek legújabb sztoriját.
Nem kötelező meghallgatni. A tévén csatornát lehet váltani, a telefonon lehet lapozni. Akit pedig érdekel , nyugodtan csemegézzen rajtuk.
Az említett pár válása nekem még nem jött elő. Nem is vagyok kíváncsi erre sem.
Az utolsó mondatodban pont arról szól, amit írtam. A celebekről szóló hírek a látóterünkbe kerülnek, de egy kattintással ki is lehet kerülni. Pont így.
Még egy gondolat: ma már azt is sztárnak kiáltják ki, aki egy-egy műsorban szerepel. Így veszítette értéket a sztár és a legenda szó, amit régebben az azt valóban kiérdemlőkre használták.
Téged miért érdekel a mi véleményünk?
Unalomból!
Itt a válasz...
Szívesen! 😉
Tudom, hogy itt senki nem kiváncsi egyik sztár életére sem, sőt, a nagy átlag azt szokta mutatni, hogy viszonylag ismeretlenek az olyan sztárok, akiket én pl. ismerek.
De azért csak érdekel, hogy nektek erről mi a véleményetek?
Adott egy pár, akiket mondjuk ismertek. Jelesül én most Földes Eszterre és Lovasi Andrásra gondolok. Élték az életüket, nem sokat osztottak meg belőle. Aztán úgy alakult, hogy elváltak. És most már mindketten beszélnek róla. Mert van aki megkérdezi őket.
És már 70ezren látták a videót, tehát elég sokan kíváncsiak rá. De ez miért lehet így? Ha nincs közünk a szomszéd válásához, akkor mi közünk van a sztárokéhoz?
Persze, persze, ki lehet kerülni a tartalmakat, de hát valahogy csak látótérbe kerülnek ezen hírek is.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Férfiak a ti válaszaitokra vagyunk kiváncsiak...
- Hogyan csinálnak magzatvíz-vizsgálatot, ha arra kíváncsiak, hogy tiszta-e? Milyen érzés? Igaz, hogy beindulhat tőle a szülés?
- Szerintetek tényleg vannak olyan emberek, akik felhívják a sztárokat/celebeket és a halálukat kívánják?
- Ha kíváncsiak rám