Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem tudok már mit főzni, ötleteket szeretnék! fórum

Nem tudok már mit főzni, ötleteket szeretnék! (beszélgetés)

1 2
38. bozsu55 (válaszként erre: 32. - Orsi2017)
2020. máj. 29. 18:03
Bocsánat a fórumnyitónak szántam, ne haragudj.
37. bozsu55 (válaszként erre: 34. - Bozsu55)
2020. máj. 29. 18:02
Bocsánat, a fórumnyitónak szántam. Ne haragudj.
36. Orsi2017 (válaszként erre: 34. - Bozsu55)
2020. máj. 29. 06:58
Lehet, a fórumnyitó meg még jobban . Legalább reagálna a fórumjára.
2020. máj. 28. 11:04
Én gyakran benêzek ide, ki mit főzött? Naplókat is sokat olvasok, ott is mindig írják a csajok miket főztek, neten is böngészek, aztán van, hogy én kívánok meg valamit, vagy a párom és azt főzöm meg. Szóval.... :)
34. bozsu55 (válaszként erre: 32. - Orsi2017)
2020. máj. 28. 10:48
Komolytalan vagy
33. NomNom (válaszként erre: 30. - Nagymarcsi)
2020. máj. 28. 08:43
Én is, kivéve mikor valamire ráéhezek majd rájövök, hogy a fele alapanyag nincs meg.:D
32. Orsi2017 (válaszként erre: 31. - Bozsu55)
2020. máj. 28. 08:23
Sajtos tésztát vagy rizses húst 😂😂😂
31. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 28. 07:46
Na tegnap mit főztél?
30. nagymarcsi (válaszként erre: 14. - Alessandro)
2020. máj. 27. 18:46

Igaz! Rengeteg finom ételreceptet,ötletet lehet találni.Sok helyen képen is látható az étel.Sokszor innen bogarászom ki,mit is főzzek.

Aztán a családnak vagy bejön...vagy nem!D

Én szeretek kutakodni,kisérletezni,nem mindig az unalmas hagyomány ételek kerüljenek az asztalra.

29. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 27. 18:17

- darált húsból: fasírozott, rakott káposzta, egyéb rakott zöldségek, töltött paprika, paradicsomos húsgombóc

- egyéb húsfélékből: rántottak, sültek mártásokkal, köretekkel, brassói, borsos tokány, pörköltek, rizses hús, gulyás levesek, húslevesek, palóc leves, egyéb levesek

- tojás ételek: rakott krumpli, tükör tojás, skót tojás, tojásos leves, tojás pörkölt, majonézes tojás saláta

- krumplis ételek: paprikás krumpli, krumplis tarhonya, krumplis tészta, sült krumpli, krumplis lángos, krumplis núdli és hasonló gyúrt krumplis tészták

- egyéb: rizi-bizi, száraz bab, borsó, levesnek, főzeléknek, hagymás bab,

- zöldségek: fasírozott, rántva, sütve, töltött, főzeléknek, levesnek, salátának

28. Csicsi25 (válaszként erre: 26. - Bless the child)
2020. máj. 27. 17:41
Szívesen! Én is terveztem a hétre egyik nap 🙂
27. Csicsi25 (válaszként erre: 14. - Alessandro)
2020. máj. 27. 17:40
A fórum kiírója ötleteket kért. Nem most szedegettem össze, ez már régi lista. Sokszor én is bajban vagyok, hogy mit főzzek, olyankor egyszerűbb ezt a listát átböngészni, mint a netes recepteket. Amúgy ezt mind meg szoktam főzni, nem csak légből kapott, vagy netről másolt felsorolás 😉
26. Bless the child (válaszként erre: 13. - Csicsi25)
2020. máj. 27. 17:25
Holnap rakott krumpli lesz. Köszi Csicsi😘
25. NomNom (válaszként erre: 23. - Garabonciás)
2020. máj. 27. 15:49

Uh én is szoktam chilis babot, street kitchenen találtam a receptet.

Amúgy még tortilla lapba tekerve is nagyon jó, csak néhány zöldséget kell vágni még hozzá, ízlés szerint sajt, tejföl, savanyított jalapeño...

Na megyek csinálok vacsit. 😅

2020. máj. 27. 15:29

Inkább jó hogy Csicsi kiirta, mrt amikor főzni kell, nekem nem jut eszembe csak egy két kaja, de ami a listán van mindet meg tudom csinálni, én szoktam is főzni.

Emlékeztetőnek nagyon jó.

2020. máj. 27. 15:15
Vannak nagyon egyszeru de finom etelek, amihez nem sok minden kell. Nekem pl, nagy kedvencem a sult krumpli rasutve 2-3 db. tojas. Sutes elott mindig megfozom a krumplit, ugy finomabb. De ez paprikaval is mukodik. Megsutom jo alaposan a paprikat, aztan ütök ra tojast. Ettol mar csak egy lepes a lecso meg. Azt gondolom nem kell ide leirnom. Vagy amit meg nagyon szeretunk az a rakottas dolgok, krumpli, zoldbab, karfiol, johet barmi. De gyakran van nalunk csilis bab is, mondjuk en nem daralt husbol csinalom, hanem vagdalok ossze aprora lapockat aztan abbol. Veszek csilis bab konzervet, meg a maggi fele mexikoi alapport, osszekeverem az egeszet, meg fott kukorica megy még bele, aztan kész is van. Tok fincsi, en azon elszoktam lenni egy par napig. De ott a palacsinta, azt mindenki tud sutni. Lehet azt is varialni, sósra, edesre, ki milyet szeret.
22. semleges (válaszként erre: 14. - Alessandro)
2020. máj. 27. 15:10

Ez nagyon igaz. Bárcsak engem kérdeznének meg, hogy mit ennék, tudnám a választ:)

Sokszor még az a segítség sincs meg, hogy legalább megmondanák mit akarna enni.

21. matyera (válaszként erre: 15. - Globus)
2020. máj. 27. 14:37
Jajj, sajnállak. Én is hasonló cipőben jártam, most, karantén alatt. De már majd' meghaltam egy kis "műkajáért"😊😊 nem vagyok oda a mindennapi főtt ételért, pedig nem főzök rosszul. De konkrétan már kedvem nem volt asztalhoz ülni.
20. andita1 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 27. 14:09

A szavaidból azt szűröm le hogy nem vagy rutinos szakács/nő. Eddig gondolom anyukád főzött rád, vagy valaki más, mert kaját rendelni eddig sem volt olcsó.

Ha tudsz csinálni paprikás krumplit, akkor csinálhatsz pörköltet bármilyen hússal, de ha a végén teszel bele tejfölt akkor megint kicsit más. Variálhatod gyorsrízzsel vagy tésztával, de zacskós burgonyapürével is. A tojásrántotta is egy lehetőség, akárcsak a bundás kenyér. Csirkecombot befűszerezel, berakod egy tepsibe, vágsz mellé krumplit és csak megsütöd. Én is így kezdtem anno. Hajrá!

19. NomNom (válaszként erre: 14. - Alessandro)
2020. máj. 27. 13:59
Én sem értettem anyukámat, hogy miért kérdezi minden nap. Most már én főzök a férjemre és magamra, megértettem...:D
18. NomNom (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 27. 13:57

Vacsorára saláta nem opció? Nem mondtad hány főre kell főznöd, vannak-e válogatósak stb.

Én most találtam egy elvileg mexikói húsgombóc levest, nagyon jó, sok zöldség van benne.

Gyakran szoktam összevágni zöldségeket amiket szeretünk salátának, több dolog is van amit rá szoktam tenni: feta, tonhal, főtt tojás, pirított bacon, csirkemell csíkok, lehet mellé rántott húst enni vagy rántott sajtot/grillezett sajtot stb. Az öntetet nem cifrázom, olíva olaj + citromlé, esetleg balzsamecet, de aki szereti a töményebb öntetet tehet rá 1000szigetet, cézár öntetet...

Tészták amiket gyakran főzök: spenótos tejszínes, gombás tejszínes, régebben kéksajtos, paradicsomos friss zöldfűszerekkel...

Hát tudnék még írni.:D

17. 8d00a82c06 (válaszként erre: 14. - Alessandro)
2020. máj. 27. 13:23

Az sem mindegy amikor már tényleg semmi nem kell. Mikor nem tudsz olyan ételt mondani amitől nem fordul ki a beled.

Lehet akármilyen manna aranytányéron, ha egyszer nem kell.

16. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 27. 11:20
2 hónapja ezeken az ételeken tengődtök? Nyugtass meg hogy nem. Azért ennyire senki sem ötlettelen.
15. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 27. 10:13
Több mint 30 éve kizárólag itthon eszünk főtt ételt, mit mondjak? :)
14. Alessandro (válaszként erre: 13. - Csicsi25)
2020. máj. 27. 10:02

Elhiszed, hogy én több száz finomabbnál finomabb étel nevét is fel tudnám sorolni?

És tudod, hogy miért nem teszem? Mert azért vannak a receptgyűjtemények. Én sejtem, hogy itt is az lehet a gond, mint sok családban. Mindent arra hagynak, aki főz. És még csak ötletekkel sem segítik a munkáját, hogy mit főzzön másnap. A minden nap feltett kérdésre, hogy mit főzzek, a legtöbbször az a válasz, hogy nekem mindegy.

Ma már a neten rengeteg étel főzésének pár perces tömör videóját is meg lehet találni. Jó böngészést kívánok!

2020. máj. 27. 09:41

bolognai

paradicsomos rakott hús

főtt krumpli, párolt zöldség, fasírt

tarhonyáshús

pörkölt

Budapest szelet

cigánypecsenye

ketchupos hús

paradicsomos húsgombóc

gulyásleves

krumplis tészta

lencsesólet

lecsós szelet

mustáros-zöldséges sertésragu

chilisbab

lecsósvirsli tarhonyával

sonkás-sajtos tészta

rakott krumpli

sertésborda hentes módra

mexikói csirkecomb

hagymás csirkecomb

resztelt máj

sajtos-tejfölös tészta

sajtos virsli szalonnába tekerve

zöldséges-húsos tészta

tojásos nokedli

rakott zöldség

paprikás krumpli

mustáros sertéscomb

kínai kecsapos-mézes csirkemell

máglyarakás

grízes tészta

húsos-zöldséges tarhonya

mézes-mustáros-zöldborsós pulyka

paradicsomos káposzta

hentes tokány

brassói

zöldséges, kolbászos tészta sütőben

dödölle

mustáros-baconos csirkemell

zöldborsós tészta

sajttal töltött fasírt

túrós tészta

töltött paprika

ananászos csirkemell

milánói

Ami esetleg nem ismerős, receptjét megtalálod a neten.

2020. máj. 27. 09:34
Nekem a vacsora sok. Úgy szeretem, mint a koldus.
11. Bless the child (válaszként erre: 10. - Andi6020)
2020. máj. 27. 09:25
Ha olcsón akar étkezni, csak tésztaféle van 20, amit főzni lehet.
10. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 27. 09:17
Mondjuk azért a paprikás krumplin, a sajtos tésztán és a rizses húson kívül azért csak van a fejedben még 1-2 étel.
9. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2020. máj. 27. 09:15
Minden nap ez a 3 féle étkezésenként? :O
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook