Málnadzsem készítés. Receptek? (tudásbázis)
6. Borzoska3
2011. júl. 23. 23:39
Gyümölcs centrifugával kiszedem azt a rengeteg magot ami benne van, a húsát-levét felforralom, utána kilónként 30 dkg cukrot teszek bele és 15 percig forralom. Leveszem a tűzről, dzsem kocsonyásítót keverek bele és beüvegezem pici 3 dl-es üvegekbe.
5. Pocy88
2009. jún. 14. 19:03
2 kg málnához 60 dkg cukrot adsz és 10 percig hagyod állni. Ezután felforralod és 10 percig főzöd. Leveszed a tűzről és hozzáadsz dzsemfixet. Ezután üvegekbe töltöd.
4. Yulcsy
2009. jún. 14. 17:05
Én tegnap csináltam 14 üveggel, igaz eperdzsemet.A Dr. O...R dzsemfixet használtam, annak a hátulján jól le van írva.Én mondjuk kevesebb cukrot tettem hozzá,mert a kiírt mennyiséggel borzasztó édes lett volna.De így is besűrűsödött és finom lett.:-)))
3. Pné Veronika (válaszként erre: 2. - Margareta51)
2009. jún. 14. 16:53
Én is úgy csinálom...
2. margareta51
2009. jún. 14. 15:36
Egyforma az eper,meggy eltevesevel.
1. afbc662347
2009. jún. 14. 15:28
Málnadzsem készítés. Receptek?