Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Sziasztok!
Hú, de rég jártam itt, valamikor évekkel ezelőtt. Másfél évig csináltam akkor a diétát és soha nem voltam még olyan egészséges, mint akkor.
Most újrakezdtem, nem betegség miatt, csak fogyni szeretnék egészségesen. Újra elkezdtem begyűjteni a recepteket és pont azt nem találom, ami régen nagy kedvencem volt: az anticandida csöröge receptjét. :(
Ha valakinek megvan vagy szemfülesebb, mint én és rábukkan itt a hozzászólások közt, akkor kérem küldje el nekem! Nagyon hálás lennék érte! Köszi! :)
Érdeklődnék, hogy milyen csokoládét lehet enni? Xilitest csak? vagy lehet enni maltitol-ost is?
Szerintetek elég megnézni, hogy mennyi benne a cukortartalom? És ha az nagyon kevés vagy nulla, akkor lehet?
egy másik fánk recept második időszaktól
25 dkg túró
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 kis doboz natur joghurt
1 tojás
3 ek nyírfacukor
1 vanília rúd ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 kk szódabikarbóna
Elkészítés
1.A teljes kiőrlésű lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a vaníliát, a citrom héját, az összetört túrót, a tojást, és végül a joghurttal jól összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
2.Forró zsiradékban sütjük, a tészta felső része kerüljön a sütéskor alulra, ekkor fedővel, ha megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább. Nagyon gyorsan sül.
Nem próbáltam de átalakítottam egy receptet fánk ügyben, persze második időszaktól
450 g joghurt (natúr cukormentes)
15 g sütőpor
8 g vanilia (vanilií rudból lehet megoldani)
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 ek nyírfacukor
1 csipet só
mangalica zsír (a sütéshez)
Fánkot nem de pudingot tudok javasolni
Puding
* 1/2 l növényi tej
* 6 ek nyírfacukor (kevesebb is elég szerintem)
* 1/2 csipet só
* 4 ek teljeskiőrlésű liszt
* 2 ek karobpor (ha vaniliás pudingot szeretnél akkor a vanilia rúd kikapart belseje)
* 5 db tojássárga
A növényi tejbe bele kell tenni a nyírfacukrot és a sót, majd melegíteni kell. Amikor már langyos, kivesszünk egy keveset és ráöntötjük a liszt-karobpor-tojássárga keverékre és híg, csomómentes masszát készítetünk belőle. Ezt gyors kavarás mellett belecsurgattam a többi növényi tejbe. Nagyon gyorsan besűrűsödött!!
-2.időszak
Amerikai palacsinta
• 2 tojás
• 1 tk nyírfa cukor
• 1 csipet só
• 3 dl növényi tej
• 225 g teljes kiőrlésű liszt
• 2 ek olvasztott vaj
• 2 kk sütőpor
A tojást a nyírfa cukorral és a sóval habosra keverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a szója tej felét és a sütőporral összekevert lisztet, és simára keverjük.
Végén a maradék szója tejjel hígítjuk a tésztát.
A bekavart tésztát legalább fél órát pihentetjük.
Sütéskor palacsintasütőt hevítünk, és száraz serpenyőben kisütjük. A tésztát akkor kell megfordítani, amikor már majdnem az egész tészta buborékos a serpenyőben.
-2. időszak
Bár én ezt a fajtát csináltam, és szerintem bővel elégi is, meg ha nem ízlik azért nem olyan sok alapanyag kell hozzá mint az előző receptehez
Palacsinta tészta
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
egy csipet só
ízlés szerint fahéj
és szóda 2 dl kb
Ebből 10 db palacsintát kapsz. Ha dupla adagot csinálsz elég hozzá 3 tojás.
Ha szójatejet használ valaki, akkor elég hozzá 1 tojás is. Dupla adagnál pedig 2 tojás.
palacsinta:második időszaktól
40dkg tkt.liszt
pici só
viz és szója tej
kikeverjük a tésztát ,és lehet is sütni,pici olajat is tehetsz a tésztába.
Töltelék.
4-5 db alma
fahéj
Lereszelem az almát mikróba berakom 2 percre és utána a fahéjat(izlés szerint).
Nagyon fincsi és kielégiti az édesség utáni vágyat :)
Jó étvágyat!
Szia!
Írtam email címet,elküldöd?
Köszi szépen!
Piroska
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?