Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná? (tudásbázis)
Sziasztok! Tudok egy nagyon finom süteményreceptet amit én annyira megszerettem, hogy minden héten megcsinálom! Több napig is eláll, nem szárad ki!
Zabsüti
Hozzávalók:
20 dkg tiszta zabpehely (lidlben vagy aldiban kapható nagyon jó!)
10-12 dkg teljes kiörlésű liszt (tönköly vagy búza)
12 szem édesítőszer porrá zúzva
1 teáskanál szódabikarbóna
1-2 teáskanál fahéjj
10 dkg. felolvasztott vaj
1 bögre mirellit gyümölcs felolvasztva levével együtt ( vagy ha friss gyümölcsel készíted akkor kiegészítésként kis tejet kell hozzáadni)
Ezeket összekeverjük és egy kb. 25x20 cm-es tepsiben ujjnyi vastagra eligazítjuk.(legalábbis nekem ekkora sütőformám van, de a lényeg az ujjnyi vastagság!) Az állaga elég furcsa, úgy kell a tepsibe beletapicskolni, de ez ne ijesszen meg.
Közepes lángon 30 percig kell sütni.
Akkor szeleteld ha kihűlt!
Érdekes, nem tudom, mi lehet az a nagy titok, mert már sokan rendbehozták magukat és senki nem titkolta el, hogy hogyan, hisz ez az egymást segítés lényege- mégsem tiltottak ki senkit.
Szerintem, pont így leszel kitiltva, ha így folytatod...
A net tele van finomabbnál finomabb receptekkel..
Amik bőven tartalmaznak fehérjét...
ha candidád van akkor ezeket nem eheted?
borzalmas lehet.
Nekem már nincs de kitiltanak, ha elmondom, hogy szabadulhatsz meg tőle. Diéta nélkül.
Császármorzsa
Hozzávalók: 3 ek teljes ôrlésû tönkölybúza liszt, 3 ek tönköly búza dara, 5 ek olaj, 4 kk karobpor, 1 db citrom leve.
Elkészítés: a lisztet és a tönköly búza darát, a citrom levét vízzel (nokedlinél sûrûbb állagúra) összekeverjük. Pár órát állni hagyjuk. 2 evôkanál olajat lábasba teszünk és beleöntjük a masszát. Sûrûre fôzzük. A tepsit kikenjük 2 kanál olajjal, beletesszük a fôtt darát, majd a sütôben többszöri kevergetés mellett darabosra sütjük. Tálaláskor a maradék olajjal, a karobporral mázat készítünk és rácsurgatjuk a morzsára.
80 dkg alma reszelve, 50 dkg tönkölybúza liszt, 25 dkg sárgarépa reszelve, 1 dl olaj a gyúráshoz, 4 ek olaj a mázhoz, 2 ek olaj a tepsi kikenéséhez, 3 és fél deci víz, 1 db citrom leve, 1 ek fahéjpor,1 mk szegfûszeg, 1 mk kanál borkôpor (gyógyszertárban kapható kálium-hydrogén-tartaricum néven), 1 mk szódabikarbóna
Elkészítés: A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkôport forrásban levô vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. Hozzáadjuk a lisztet, a citrom levét, az 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy órát pihentetjük.
A nyújtódeszkát zabkorpával vastagon terítjük és a tészta felét kinyújtjuk, majd nyújtófára feltekerjük és a tepsibe tesszük. Elôzôleg a tepsit kikenjük. Az almát a fahéjjal, szegfûszeggel elkeverjük, ráterítjük a tésztára, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és az alma tetejére tesszük. Ha kisült a tészta, a 4 ek olajjal és a 4 kk karobporral mázat készítünk és márványosan a tetejére csurgatjuk.
További ajánlott fórumok:
- Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
- Hol találok sütemény recepteket képekkel?
- Ismertek tej és lisztmentes sütemény vagy édesség recepteket?
- Aprósütemény recepteket keresek!
- Ha van valakinek tuti befutó linzertészta, illetve aprósütemény receptje, leírná nekem?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?