Ha van valakinek tuti befutó linzertészta, illetve aprósütemény receptje, leírná nekem? (tudásbázis)
Én nagyon örülök neki, hogy felettétek!
Köszönöm! :)
A valódi linzertészta 3-2-1 tészta. Azaz 30 dkg liszt, 20 dkg vaj (nem margarin!) és 10 dkg cukor+ egy tojássárgája.
Gyorsan összegyúrod, majd egy órára hűtőbe teszed letakarva. Ennyi az egész, de tegyél hozzá kevés vaníliát is, remek lesz! Kb.3 mm vastagra nyújtsd, szaggasd, süsd, kész.
Ischlerként pedig helyettesíts 10 dkg lisztet darált mogyoróval, tegyél bele egy csipet fahéjat és vaníliát is. Savanykás lekvárral ragaszd össze kettesével és húzd be a tetejét csokoládéval. Kész :)
Nekem már fémdobozban pihennek az ünnepre.
Több recept van, szerintem ez a legfinomabb:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
kis reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor vagy pár csepp vanília kivonat
csipet só
Lisztet a vajjal hidegen és gyorsan összemorzsolni, aztán jön a porcukor és a tojássárgája, az ízesítők. Gyorsna összegyúrni, egy-két órát fóliában a hűtőben pihentetni. Nyújtod, szaggatod, jól előmelegített sütőben kezded sütni, majd két perc után lejjebb veheted a lángot.
Sütőpor nem kell bele!
van olyan recept is, amiben több a liszt, de szerintem az nem olyan finom és omlós, mint ez. Ja még prhanyósabban szereted, a liszt egyharmadát cseréld le réteslisztre. Egy-két kiskanál 20%-os tejfölt is lehet bele tenni, ha lágyab massza kell.
Sziasztok!
Ha van valakinek tuti befutó linzertészta, illetve aprósütemény receptje, leírná nekem?
További ajánlott fórumok:
- Cukorbetegeknek való karácsonyi aprósütemény receptek
- Szerintetek egy 100 fős lakodalomba mennyi aprósütemény, hány darab torta kell?
- Ha aprósüteményeket szeretnék árulni piacon, milyen engedély kell hozzá vagy végzettség vagy milyen papírok?
- Milyen aprósüteményt tudnátok ajánlani az ünnepre, ami nem mézeskalács, nem linzer, és nincs benne dió?
- Szerintetek mennyire lenne igény aprósütemények készítésére?
- A linzertésztás, diós kiflit nyersen lefagyaszthatom-e?