Milyen aprósüteményt tudnátok ajánlani az ünnepre, ami nem mézeskalács, nem linzer, és nincs benne dió? (tudásbázis)
Ezt pöfeteg kekszként ismerem,lehet csinálni kókusszal,mákkal,mogyoróval,mandulával is.
Egyszerű,de nagyszerű.A csokis az eredeti.
Nagyon nagyon finom, pikkpakk készen van..és áááá...tipikusan az a "nekiülsz és bezabálod" típusú sütikeksz..
Hozzávalók:
12 dkg dió (elhagyható)
10 dkg fehér csoki
8,5 dkg kókuszreszelék
18 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
15 dkg margarin
13 dkg kristálycukor
1 tojás
A diót és a csokit apróbb darabokra törjük.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A dió és a csoki kivételével keverjük homogén masszává a hozzávalókat. (margarint én megolvasztottam).
Ezután mehet bele a csoki és a dió is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire a masszából féldiónyi nagyobb gombócokat formálunk, majd 12-14 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Nem kell barnának lennie, hanem szép sárgásnak.
Minimuffin,citrommázzal a tetején,színes cukorral díszítve.A gyerekek imádják.
Esetleg maradék fehérjéből habcsók.
Gesztenyés hókifli
Kókuszos-kávés süti
Kezdők csokis sütije
Dió nagyságúakat szoktam csinálni,sülés közben megnőnek,barna repedések lesznek a fehér porcukor mellett.Mutatós és finom.
Az Andi konyhája nekem is nagyon megtetszett, épp az előbb nézegettem, el is mentettem a könyvjelzőkbe.
A kókuszgolyót nagyon szeretem, de nincs dióm. A raffaellónak már régóta készülök utánanézni.
Írhattok még, az eddigi válaszokat pedig köszönöm.
Amúgy ünnepre lenne, holnap sütném, természetesen készítek krémeseket is, de azokban jobban otthon vagyok.
Andi konyhája : Pudingos kekszek
...és nagyon sok finom receptje van,szerintem biztos találsz valamit
Zabpelyhes csókokat. Èn kakaosan szoktam csinälni, de nyilvän anélkül es csokidisszelis befut, de a kakaos vältozat a särgäs linzerek közt nagyon jol mutat. Neten talälsz receptet.
Vaniliäs kifli?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Cukorbetegeknek való karácsonyi aprósütemény receptek
- Ha van valakinek tuti befutó linzertészta, illetve aprósütemény receptje, leírná nekem?