Szerintetek egy 100 fős lakodalomba mennyi aprósütemény, hány darab torta kell? (tudásbázis)
Na ez megint nem jó! Nem csoda, hogy szomorú voltál!
Szerintem egy esküvőn inkább maradjon a süteményből, mert azt be lehet csomagolni, oda lehet adni a vendégeknek, mint kevés legyen. Az ilyenek után csak a rossz emlékek maradnak meg.
3-3 db/fő? Ezt nagyon kevésnek tartom. Én magam többet megeszek belőle. Gyorsan hozzáteszem, nem vagyok kövér!
Gondolj bele, délutántól másnap hajnalig?
De azért köszönöm!
Szia!
Ez volt a tapasztalatom:
Nekünk 70 fős lagzi volt..
Nem hivalkodó, temetés utáni..
Eredetileg a három szintes menyasszonyi tortán kívül talán 5 torta volt rendelve..
Anyám (aki "vidéki" beállítottságú) rendelt még 5 különfélét saját költségére amiért én akkor haragudtam, hogy minek csinálja a felhajtást. De aztán végül nagyon jól jött ki, hogy mindenkinek csomagolt, és még nekünk is maradt torta..
Utólag azt mondom, hogy inkább így legyen.. Azóta voltam több puccos, kastélyban tartott esküvőn, ebből a legpuccosabban egy, azaz egy szelet jutott nekem a menyasszonyi tortából, és azt is a pincértől külön kérni kellett, hogy kihozzák nekem.. Hát kövezzetek meg, elég szomorú voltam, fért még volna..
Sajnos mindent a cukrászdában fogok megrendelni, mert egy-egy tepsi sütit meg bírok csinálni, de többet nem. Gond van az egészségemmel. :-((
Persze előtte mindenképpen össze kellene ülni a menyasszony szüleivel, de ez sem lesz egyszerű.
Hálásan köszönöm a sok hozzászólást, javaslatot!! :-)
Nagyon aranyosak vagytok! :-)
Mindenképpen úgy kell számolnom, hogy csomagolni is kell, mert valóban így illik, meg a szokás is ez, így a 3 szelet torta azt hiszem tényleg kell. Ami marad, azt majd lehet csomagolni.
Ajaj, ahhoz is kellenek majd dobozok.
ööö mi a csomagba nem raktunk tortát, mert előre csomagoltunk (előtte való nap, izgi volt:))
nekünk asszem 12-15 db aprósüti volt abban a hungarocell(?) dobozkában, több bele se fért. ja és az apró az tényleg apró volt, a nagyokat félbevágtuk.
HíVatalosan: Fajtánkét Sós-édes 3/3/fő/ db.
ideértve mindenkit. Gyerek, idős, diétázó nem diétázó
100Fős= 300 db édes 300db sós és ebből még csomi is marad. 12 éve renszeresen főzünk sütünk lakodalmat, és ez még mindig be jött.
Szerintem azzal is kell számolni, hogy a vendégek is hoznak süteményt/tortát (legalábbis nálunk szokás).
De "illik" is csomagolni nekik, ha mennek haza.
Egy normál torta az 16 szeletes. Mindenkinek két szelet, plussz 5-10db aprósüti
van aki nem eszik ennyit, van aki többet.
Veled értek egyet, a lányomék esküvője a nyáron volt, a menyasszonyi torta sem fogyott el, de az aprósüti sem, mert azt úgy sütöttük, hogy legyen csomagolni is. És még vettünk 10 tortát is, amik alig lettek megbontva.
Igen, ciki, ha 1 lagziban ki van számolva, de sok ment pocsékba.
a menyasszonyi tortán túl, amit szeletre/fő gyártanak,igazi "lakodalomba" sztem 6-7 féle torta még tuti kell ill. amit már ötbben írtak a sós sütik, rudacskák, stb. mellett az aprósütik.
Abból nagyon sok fogy, mert barátnőméknél (is) pl. már ültetéskor ott volt az asztalon és amikor még csak iszogat a nép, akkor nagyon fogy.
Ill. nem tudom, ti mennyire tervezitek, de azért is kell rászámolni, mert általában illik adni egy kisebb csomagocskát minden távozó vendégnek.
asszem 15-20 dkg aprósüti volt nálunk, és ezen felül csomagoltunk. maradt, de alig, szóval ez jó volt.
tortából a menyatorta sem fogyott el (pedig 90 szeletes volt 110 főre, OK, volt vagy 15 gyerek, de ők is ettek), a 6-7 plusz torta meg szinte egyáltalán nem fogyott...szóval vigyázni kell, mert mindenki túlkalkulálja.
További ajánlott fórumok:
- A lakodalom veszteséggel vagy plusszal zárult nálatok?
- Manapság mennyi pénzt illik lakodalomban ajándékba adni?
- Cukorbetegeknek való karácsonyi aprósütemény receptek
- Esküvő és lakodalom, ha csak az egyik szülő állja
- Esküvőre mit illik vinni, ha csak a szertartásra hívtak meg, nem a lakodalomba?
- Mit csináljak a finom, de darabokra esett tortámmal? Tölteléknek felhasználjam?