Atkins receptek (beszélgetés)
Ez a topik miért alszik több,mint fél éve? Remélem nem komoly bajuk esett az atkins diéta követőinek:)
Mondjon már nekem valaki lécci, szójalisztes, sós rágcsálni való vagy pogácsa vagy sós rúd receptet..lécci, lécci!
Nekem bejött!!
Sült csirkecsíkok, hógolyó saláta a la ATkins
( szh: 7,6 g )forrás: www.atkins.hu
Hozzávalók ( 4 személyre )
-Csirkemell 500 g csíkokra vágva
-200 g kígyó uborka csíkra vágva
-200 g kaliforniai paprika (zöld) hasábra vágva
-Vizes mozzarella golyó 300 g
-Jégsaláta 1 fej
-Olívaolaj
-Só
-Bors
-Frissen vágott bazsalikom
Keverőtálban a hozzávalókat összekeverjük, fűszerekkel, kevés olívaolajban pácoljuk. A csíkra vágott csirkemellet fűszerezzük, és kevés olajon megpirítjuk. Vigyázzunk arra, hogy a hús ki ne száradjon! A már előre pácolt saláta tetejére tesszük. A mozzarella golyókat a tetejére helyezzük. A meleg nyárban igazán üdítően fog hatni ez a kellemes hideg saláta.
Ha van tüzdelő késed, akkor jól tűzdeld tele, esetleg csavard be a maradékba, szépen összecérnázva, majd fogj egy nagy jénait, tegyél belekarfiolt, szeletelt répát, hagymát félben/egészben, és süsd meg. 160 fok, kb 1,5 óra.
Végén ropogósra sütés. A karfiolt, meg a répát, a szaft lecsorgatása után nyomkodd össze durva pürének. Só, bórs, fokhagyma. Esetleg rozmaring, vagy tárkony.
Praet!
Bizti hiba van a rendszeremben, de nem találom a kenyér receptedet. Leírnád?
Köszke:)
Szia!
Simán beteszem 160 fokon a rácsra, kicsit megszúrkálva, meg teszek alá egy lapos tepsit a lefolyó lének, és kész.
szia Preat!
a villanytűzhelyhez hogy viszonyul a padlizsán? mehet abban is, ha szellőztetem?
bige
Nagyon-nagyon finom, én piritós kenyérrel imádom.
Aki nem ismeri annak érdemes kipróbálni!
Padlizsánkrém (lopott holmi:))
-vásárláskor a kemény, fényes, sötét (érett és friss), közepes méretű (könnyebben átsül) padlizsánokat érdemes keresni, de még soha nem sikerült rosszul, mert nem találtam jó padlizsánt, ez nem annyira kritikus;
-sütés parázson a legjobb, ha nincs, platnin, vagy gázrózsán. A legjobb szabadtéren, de gyerekkoromban a konyhában is rendben volt gázrózsán, csak folyamatosan kell szellőztetni közben. Addig kell sütni, néha megforgatva, amíg teljesen megpuhul. Közben itt-ott elszenesedik a külseje, ez nem probléma.
-pucolás folyó hidegviz alatt, a szárát/sapkáját fogva a vízsugárban (hűti és elszállítja a hulladékot) a legegyszerűbb vékony rövid pengéjű késsel. Könnyen, gyorsan lejön csak a héja, a kalapját (fogantyú) utoljára érdemes levágni;
-aprítás vágódeszkán fakéssel. A lényeg, hogy a fém kés és a turmixgép szétvágja a magokat, amitől furcsa, nem kívánatos íze lesz!!! és a rosotokat is túlságosan szétvágja. A fakésnek (Erdélyben lehet kapni) tompa az éle, jó a súlya, könnyen gyorsan lehet vele a dolgozni. A rostokra merölegesen kell csapásokat mérni, néhány mm-res előtolással, egyszer-kétszer végig kell menni és kész is.
-fagyasztás ebben az állapotában célszerű, kb. 4 padlizsános adagokban (kb. 1 kg.) zacsikba tenni, megvárni mig kihűl és mehet a fagyasztóba. Jó tudni, hogy a fagyasztó csak lelassítja a kémiai folyamatokat, nem állítja meg őket, ezért kb. egy év után már nem lehet a lefagyasztott aranyrudakból igazán finom padlizsánkrémet készíteni. Elkészítés előtti napon át kell tenni egy adagot a fagyasztóból a hűtőbe.
-majonézzel szoktam készíteni, mert úgy jobban szeretem. (Kiránduláson is eláll símán, nem kell napon tartani az ennivalós táskát. Célszerű üvegben vinni és fogyasztás előtt kenyérre kenni.) Ha valaki majonéz nélkül is ki akarja próbálni, ugyanígy kell eljárni, csak a tetszés szerinti olajat a padlizsán masszához kell hozzákeverni. A majonézkészítéshez két tojás sárgáját kell egy félgömbszerű edényben elkezdeni kevergetni egy fakanállal, miközben eleinte csak néhány csepp!!! olajat adunk hozzá. (Akkor jó ha egynemű a massza, ha szétválik az olaj a tojássárgájától, elrontotttuk, lehet újrakezdeni egy tojással, majd ha jól haladunk, esetleg óvatosan hozzáadni a szétesett anyagot.) Kezdő háziasszonyoknak ez lehet a legnehezebb lépés, bolti majonézzel kiváltani nem szerencsés mert más íze van. Kevergetés közben akkor haladunk jó úton, ha az anyag egynemű, fényes, keményedik és világosodik a színe. Amikor felvett egy kevés olajat, lehet egyre bátrabban önteni, az eleje kritikus. Akkor végeztünk, ha hozzáadtunk 1,5-2 deci olajat és szinte megáll benne a fakanál.
-hagymát egy kis fejet megpucolunk, és apróra vágjuk. A reszelő és a hagymaaprító kerülendő, evés közben ropogniuk kell a hagymadarabkáknak a fogaink között. (ha valaki kéri, leírom, hogy lehet a hagymát késsel igazán apróra vágni)
-ízesítéssel folytatjuk. A munka nagyján túl vagyunk, csak az összeállítás maradt hátra. A majonézes edényben lévő majonézre ráborítjuk az előkészített padlizsánt és a hagymát. A kötelező: teszünk bele egy kávés kanál cukrot, több csipet sót izlés szerint és kb. három evőkanál citrom levet. Amit még lehet: egy kis őrölt borst és esetleg egy gerezd fokhagymát szétnyomva. A fakanállal jól össze kell keverni és elkezdeni kóstolgatni. Akinek az igazi, mennyei íz hozzáférhető a memóriájában, az könnyű helyzetben van. Addig kell kóstolgatni, tenni bele ezt-azt majd kevergetni kóstolgatni míg a család nagyobbik része azt mondja, hogy most már OK, semmi nem hiányzik. Ekkor még langyos a cucc, de mindenki enni akar belőle, amit lehetelen megakadályozni. A maradékot be kell tenni a hűtőbe, másnapra összeérnek az ízek és kialakul a csoda.
Tényleg. Megfeledkezem a szakaszokról, mert én azt nem nagyon figyelem. Én ha neki állok stagnálni (egyenlôre nem ártana a fogyás megindulna), akkor reggelre bevezetek egy kis gyümölcsöt.
Sárgarépát tényleg lehet akkor már enni, igazad van. Bocsi.
Attól függ hanyadik szakaszos. :))
A brokkoli is jó..
Szia rika!
Édes-savanyú mártásos pulykát lehet enni, ch? (ha igen, megirnád, hogy hogy készíted el? Elôre is köszi.) Mindenképp valami savanyúságban, illetve salátában gondolkozz. Jó étvágyat hozzá.
Segitség!!!!
A kedves párom ma édes-savanyú mártásos pulykát szeretne enni, de nem tudom milyen köretet csinálhatnék hozzá magamnak. Én is nagyon szeretem. Nincs valakinek valami jó ötlete?