Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Atkins receptek fórum

Atkins receptek (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2012. júl. 13. 22:43
sziasztok, en is atkinsezek kb ket hete ujra :-)
2012. júl. 10. 09:54
Sajnos ugy tümik nem :(
349. linéri
2011. dec. 16. 18:27
Sziasztok él még ez a topik ???:)) jó lenne :)
2011. máj. 22. 18:08
Én is most kezdtem. Szerintem csak az első pár nap a vészes. Utána már kevésbé kívánod azokat a dolgokat amiket nem ehetsz.
2011. máj. 21. 08:26
Én is most kezdtem a diétát hát nem egyszerű az tuti jó ez a topik mert vannak receptek kár hogy nem jár már ide senki :(jó lenne pedig
2009. dec. 27. 14:59
Sziasztok! Jó ez a forum,most kezdem a diétát,csak a kenyér már elörre hiányzik.Nem tudom hogyan fogok rántottát enni kenyér nélkül.Valakinek van ötlete?
2009. febr. 10. 11:11
Kipróbáltam a sajtos, szalonnás sült húst, nagyon finom lett. Köszi a tippet!!!
2008. máj. 5. 15:40

Ez a topik miért alszik több,mint fél éve? Remélem nem komoly bajuk esett az atkins diéta követőinek:)


Mondjon már nekem valaki lécci, szójalisztes, sós rágcsálni való vagy pogácsa vagy sós rúd receptet..lécci, lécci!

343. dzsozi
2007. júl. 12. 14:34

Nekem bejött!!



Sült csirkecsíkok, hógolyó saláta a la ATkins

( szh: 7,6 g )forrás: www.atkins.hu


Hozzávalók ( 4 személyre )


-Csirkemell 500 g csíkokra vágva

-200 g kígyó uborka csíkra vágva

-200 g kaliforniai paprika (zöld) hasábra vágva

-Vizes mozzarella golyó 300 g

-Jégsaláta 1 fej

-Olívaolaj

-Só

-Bors

-Frissen vágott bazsalikom


Keverőtálban a hozzávalókat összekeverjük, fűszerekkel, kevés olívaolajban pácoljuk. A csíkra vágott csirkemellet fűszerezzük, és kevés olajon megpirítjuk. Vigyázzunk arra, hogy a hús ki ne száradjon! A már előre pácolt saláta tetejére tesszük. A mozzarella golyókat a tetejére helyezzük. A meleg nyárban igazán üdítően fog hatni ez a kellemes hideg saláta.

342. dc0fa14c7a (válaszként erre: 341. - Dc0fa14c7a)
2005. nov. 17. 19:45
Mondjuk tűzdeléshez jobb a füstőlt kenyér szalonna.
341. dc0fa14c7a (válaszként erre: 340. - Timus)
2005. nov. 17. 19:37

Ha van tüzdelő késed, akkor jól tűzdeld tele, esetleg csavard be a maradékba, szépen összecérnázva, majd fogj egy nagy jénait, tegyél belekarfiolt, szeletelt répát, hagymát félben/egészben, és süsd meg. 160 fok, kb 1,5 óra.

Végén ropogósra sütés. A karfiolt, meg a répát, a szaft lecsorgatása után nyomkodd össze durva pürének. Só, bórs, fokhagyma. Esetleg rozmaring, vagy tárkony.

340. Timus
2005. nov. 17. 19:23
Sziasztok! Mit szólnátok, ha együtt főznénk:-) Vagyis segítsetek kitalálni, hogy pl. holnap mit tudnék készíteni 1 kg pulykamellből, szeletelt baconszalonnából. Zöldésgek is vannak itthon: paradicsom, ubi, retek, hagyma. Fűszerek is szinte mindenféle. Szóval? Várom a tippeket! Köszi előre is:-)
339. kisgé (válaszként erre: 338. - Dc0fa14c7a)
2005. nov. 15. 14:38
Köszi!
338. dc0fa14c7a (válaszként erre: 337. - Kisgé)
2005. nov. 15. 13:33
337. kisgé (válaszként erre: 336. - Dc0fa14c7a)
2005. nov. 15. 12:58

Praet!


Bizti hiba van a rendszeremben, de nem találom a kenyér receptedet. Leírnád?


Köszke:)

336. dc0fa14c7a (válaszként erre: 335. - En26)
2005. nov. 15. 09:00
Az igaz, nézd meg a kenyér receptemet az update lisztes topicban.
335. En26 (válaszként erre: 332. - Dc0fa14c7a)
2005. nov. 14. 18:23
ami igaz, az igaz, de hát valamire kenni kell,- vagy nem?
334. dc0fa14c7a (válaszként erre: 333. - Bige)
2005. nov. 12. 23:56

Szia!

Simán beteszem 160 fokon a rácsra, kicsit megszúrkálva, meg teszek alá egy lapos tepsit a lefolyó lének, és kész.

333. bige (válaszként erre: 330. - Dc0fa14c7a)
2005. nov. 12. 20:47

szia Preat!


a villanytűzhelyhez hogy viszonyul a padlizsán? mehet abban is, ha szellőztetem?

bige

332. dc0fa14c7a (válaszként erre: 331. - En26)
2005. nov. 12. 20:25
Azért a pirítós kenyér barokkos túlzás ezen a fórumon...:)
331. En26
2005. nov. 12. 18:18

Nagyon-nagyon finom, én piritós kenyérrel imádom.

Aki nem ismeri annak érdemes kipróbálni!

2005. nov. 12. 16:56

Padlizsánkrém (lopott holmi:))


-vásárláskor a kemény, fényes, sötét (érett és friss), közepes méretű (könnyebben átsül) padlizsánokat érdemes keresni, de még soha nem sikerült rosszul, mert nem találtam jó padlizsánt, ez nem annyira kritikus;


-sütés parázson a legjobb, ha nincs, platnin, vagy gázrózsán. A legjobb szabadtéren, de gyerekkoromban a konyhában is rendben volt gázrózsán, csak folyamatosan kell szellőztetni közben. Addig kell sütni, néha megforgatva, amíg teljesen megpuhul. Közben itt-ott elszenesedik a külseje, ez nem probléma.


-pucolás folyó hidegviz alatt, a szárát/sapkáját fogva a vízsugárban (hűti és elszállítja a hulladékot) a legegyszerűbb vékony rövid pengéjű késsel. Könnyen, gyorsan lejön csak a héja, a kalapját (fogantyú) utoljára érdemes levágni;


-aprítás vágódeszkán fakéssel. A lényeg, hogy a fém kés és a turmixgép szétvágja a magokat, amitől furcsa, nem kívánatos íze lesz!!! és a rosotokat is túlságosan szétvágja. A fakésnek (Erdélyben lehet kapni) tompa az éle, jó a súlya, könnyen gyorsan lehet vele a dolgozni. A rostokra merölegesen kell csapásokat mérni, néhány mm-res előtolással, egyszer-kétszer végig kell menni és kész is.


-fagyasztás ebben az állapotában célszerű, kb. 4 padlizsános adagokban (kb. 1 kg.) zacsikba tenni, megvárni mig kihűl és mehet a fagyasztóba. Jó tudni, hogy a fagyasztó csak lelassítja a kémiai folyamatokat, nem állítja meg őket, ezért kb. egy év után már nem lehet a lefagyasztott aranyrudakból igazán finom padlizsánkrémet készíteni. Elkészítés előtti napon át kell tenni egy adagot a fagyasztóból a hűtőbe.


-majonézzel szoktam készíteni, mert úgy jobban szeretem. (Kiránduláson is eláll símán, nem kell napon tartani az ennivalós táskát. Célszerű üvegben vinni és fogyasztás előtt kenyérre kenni.) Ha valaki majonéz nélkül is ki akarja próbálni, ugyanígy kell eljárni, csak a tetszés szerinti olajat a padlizsán masszához kell hozzákeverni. A majonézkészítéshez két tojás sárgáját kell egy félgömbszerű edényben elkezdeni kevergetni egy fakanállal, miközben eleinte csak néhány csepp!!! olajat adunk hozzá. (Akkor jó ha egynemű a massza, ha szétválik az olaj a tojássárgájától, elrontotttuk, lehet újrakezdeni egy tojással, majd ha jól haladunk, esetleg óvatosan hozzáadni a szétesett anyagot.) Kezdő háziasszonyoknak ez lehet a legnehezebb lépés, bolti majonézzel kiváltani nem szerencsés mert más íze van. Kevergetés közben akkor haladunk jó úton, ha az anyag egynemű, fényes, keményedik és világosodik a színe. Amikor felvett egy kevés olajat, lehet egyre bátrabban önteni, az eleje kritikus. Akkor végeztünk, ha hozzáadtunk 1,5-2 deci olajat és szinte megáll benne a fakanál.


-hagymát egy kis fejet megpucolunk, és apróra vágjuk. A reszelő és a hagymaaprító kerülendő, evés közben ropogniuk kell a hagymadarabkáknak a fogaink között. (ha valaki kéri, leírom, hogy lehet a hagymát késsel igazán apróra vágni)


-ízesítéssel folytatjuk. A munka nagyján túl vagyunk, csak az összeállítás maradt hátra. A majonézes edényben lévő majonézre ráborítjuk az előkészített padlizsánt és a hagymát. A kötelező: teszünk bele egy kávés kanál cukrot, több csipet sót izlés szerint és kb. három evőkanál citrom levet. Amit még lehet: egy kis őrölt borst és esetleg egy gerezd fokhagymát szétnyomva. A fakanállal jól össze kell keverni és elkezdeni kóstolgatni. Akinek az igazi, mennyei íz hozzáférhető a memóriájában, az könnyű helyzetben van. Addig kell kóstolgatni, tenni bele ezt-azt majd kevergetni kóstolgatni míg a család nagyobbik része azt mondja, hogy most már OK, semmi nem hiányzik. Ekkor még langyos a cucc, de mindenki enni akar belőle, amit lehetelen megakadályozni. A maradékot be kell tenni a hűtőbe, másnapra összeérnek az ízek és kialakul a csoda.

329. rika (válaszként erre: 325. - Kisgé)
2005. nov. 3. 11:03
A karfiol jó ötlet, nagyon szeretem most vettem egy nagyot. Köszönöm
328. subszi (válaszként erre: 327. - Kisgé)
2005. nov. 3. 09:56

Tényleg. Megfeledkezem a szakaszokról, mert én azt nem nagyon figyelem. Én ha neki állok stagnálni (egyenlôre nem ártana a fogyás megindulna), akkor reggelre bevezetek egy kis gyümölcsöt.

Sárgarépát tényleg lehet akkor már enni, igazad van. Bocsi.

327. kisgé (válaszként erre: 326. - Subszi)
2005. nov. 3. 09:42

Attól függ hanyadik szakaszos. :))

A brokkoli is jó..

326. subszi (válaszként erre: 325. - Kisgé)
2005. nov. 3. 09:35
A sárgarépával azért vigyázni kell. A brokkoli nem jó? Én hús mellé megszerettem. Atkins elött nem is tudtam, hogy ilyen jó.
325. kisgé (válaszként erre: 323. - Rika)
2005. nov. 3. 09:32
Zöldköret, az jó szaftos dolgokhoz. Én a sárgarépát nagyon szeretem megpárolva, vagy karfiol, cukkini, stb...
324. subszi (válaszként erre: 323. - Rika)
2005. nov. 3. 09:31

Szia rika!


Édes-savanyú mártásos pulykát lehet enni, ch? (ha igen, megirnád, hogy hogy készíted el? Elôre is köszi.) Mindenképp valami savanyúságban, illetve salátában gondolkozz. Jó étvágyat hozzá.

323. rika
2005. nov. 3. 09:24

Segitség!!!!

A kedves párom ma édes-savanyú mártásos pulykát szeretne enni, de nem tudom milyen köretet csinálhatnék hozzá magamnak. Én is nagyon szeretem. Nincs valakinek valami jó ötlete?

322. bige (válaszként erre: 319. - Dc0fa14c7a)
2005. okt. 22. 23:06
..és a magja aztán elültethető, és nagyon szép növény lesz belőle:-)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook