Házi fagyi készítése (ötletek, receptek) (beszélgetés)
"Nagyon sok fagylalt alapja a sodómártás, ami nem más, mint egy tejből, cukorból, és tojássárgából főzött krémalap. A kihűtött sodóba tesszük később a további ízesítőket, mint például a csokoládé, karamell, gyümölcsök, fűszerek. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, csak a fantáziánk szabja meg, milyen ízű végeredményt kanalazunk a fagyis poharainkból."
Sodó:
- 10 dkg cukor (minimum)
- 1-2 egész tojás (vagy sárgája)
- 5 dl tej
- 2 evőkanál liszt (elhagyható)
A hozzávalókat hidegen összekeverjük, tűzre tesszük, majd állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
(Sok verzió van, ez a házi fagylalthoz elég standard.)
Bármit elkészíthetsz a lentebb írt arányokkal.
Fél liter masszánál, 125 g (8 evőkanál) cukor fölé ne nagyon menj!
2 dl tej + 1,5/2 dl tejszín + sűrítmény!
(1,5 literes fagylaltgéphez, amiből maximum 0,8 kg fagylalt készül!)
Bármilyen gyümölcsöt leturmixolsz/botmixelsz és hozzáadod a hozzáadni valókat!
Ha csak tejszínnel csinálod, az képes úgy krémesre fagyni (fagyasztóban), mint a normál fagylalt. Viszont nem elég költséghatékony!
Beteszed 45 percre a fagyasztóba, utána kiveszed, megkevered, visszarakod...
1 óra...
Megint kiveszed, megkavarod, visszateszed...
1 óra...
...
Mindig több kell, mindig éhesebb, egyre többet hízik.
A hasnyálmirigy meg kipurcan.
Legtöbb recepthez 15 dkg van megadva, őrület.
Nagyon gejl íz és fölös szénhidrát.
Én a sütiknél is felezem a cukrot.
Ez attól függ, ki mire érzékeny, vagy mi van a hűtőben!
Helyes! 👍
Nyers tojást semmiképpen, teljességgel kizárt.
32 fokban. (Meg egyébként sem)
A tejszínt meg a többi hozzávalót is nagyon hidegen kell használni.
És is profisodok ám! 😀
Az kinek rossz hír?
Kishitű vagy? 😀
Figyelj, ha már lazacot beleraknak, pont ez ne lenne jó? 🤣
Sajnos az a rossz hírem van, hogy ebben is egyre profibb leszek! 🤭
Azt a 10 kanál cukrot nagyon édesszájúaknak találták ki, akik a jövőben lőni akarják magukat inzulinnal! 😬
Nekem elég lesz a 6 is.
Jó ez a narancsos ötlet. 🍨
CUKOR
125 g (8 evőkanál) lesz a megoldás!
150 g (10 evőkanál) nekem már nagyon édes!
Krémesebbre úgy csinálhatod, hogy az elején a cukrot 1-2 tojással felvered.
Az édesekbe egy kis sót is rakhatsz, mert az jobban kihozza az ízeket.