Banán fagyi készítéséhez tejszín szükséges. Mivel helyettesítsem, ha nincs itthon? (tudásbázis)
Joghurttal jó, nekem van is egy joghrtos banán fagyi receptem.
Joghurtos banán fagyi:
Egy összenyomott banánt egy evőkanál cukorral és egy pohár joghurttal összekeverünk, és lefagyasztunk.
Ha ezt a receptet szeretnéd elkészíteni, szerintem a tejszínt nyugodtan helyettesítheted joghurttal.
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só
A meghámozott banánokat kis darabokra vágjuk és betesszük a turmixpohárba. Ráöntjük a citromlevet, beleszórjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejjel teljesen simára, pépesre zúzzuk. Csak ezután öntjük rá a tejszínt, és további 1 percig keverjük, amíg az egész habos, egynemű nem lesz. (Cukor helyett mézzel is készíthetjük.)
A fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.
Előkészítési ideje: kb. 10 perc.
További ajánlott fórumok:
- Számodra miért szükséges, hogy legyen párod?
- Szüléskor gátvágás mikor szükséges? ki hogyan élte meg?
- Szerinted a jogsi szükséges rossz, vagy életcél volt, hogy megszerezd?
- Salátaöntet készítéséhez a kefirt mivel tudnám helyettesíteni?
- Mi szükséges olyan honlap készítéséhez, ahol az ember elad valamit?Vállalkozást kell ehhez csinálni?Mennyi lehet kb.a havi kiadás ilyenkor?
- Mi számít bele a foglalkoztatást helyettesítő támogatáshoz szükséges 30 napos munkaviszonyba, hogyan igazolható?