Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Túró készítése házilag? fórum

Túró készítése házilag? (beszélgetés)


2010. márc. 20. 18:46
2-3 liter tejet egy edénybe, 1-2 csepp citrom a közepébe, letakarva langyos helyen hagyni. Amikor megaludt, ritkás szövésű zsákocskába önteni - legjobb este csinálni -, és hagyni lecsöpögni. Reggelre ott lesz a finom, igazi házi, magyaros tejfölös túró.
16. vénboszi (válaszként erre: 1. - Buzasi1983)
2009. ápr. 2. 21:01

Szia!Nagyon gyorsan elkészíthető tökéletes túró receptet ajánlok.

Kb 1 kg túró lesz belőle,nem kell hozzáegyéb,csak 4 liter nagyon friss joghurt.

A joghurtot rakd edénybe lefedve kis lángra,hagyd felmelegedni mire összekapódik és kicsapódik belőle a savó.Nem kell kevergetni!Ekkor egyből töltsd sürü szövésü vászonkendőbe és hagyd a nagyját kicsurogni.Kötsd be a kendőt,vagy csavard össze úgy mintha ruhát facsarnál,ezzel rásegíthetsz hogy a maradék savó gyorsan kifojjon belőle.Te szabájozod hogy milyen száraz legyen a túród.Ha kövér túrór szeretnél,locsolgatsd meg egy kis igazi tejszínnel.Kb 1 óra alatt tökéletes,finom ízletes túrót lehet így varázsolni.

15. kaaskopje (válaszként erre: 14. - Buzasi1983)
2009. ápr. 2. 20:40

Szia!


Hol élsz pontosan? Azért kérdezem, mert Amszterdamban van egy magyar bolt, ahol lehet túrót kapni. Hollandul elvileg kwark a túró, de a holland kwarknak nem sok köze van a mi magyar túrónkhoz. Talán a hütte käse vagy a ricotta hasonlít a legjobban hozzá.

2009. márc. 28. 20:40
itt lehet valami turo felet kapni de ez nagyon kemeny es sos de ez nem olyan mint az otthoni
13. barai (válaszként erre: 9. - Buzasi1983)
2009. márc. 28. 20:37
Ha azt hasznalod kemeny turot kapsz,azt is le kell csorgatni, mint az aludttejbol keszultet,felszeletelni es sozni. Nem tudom lehet-e Magyarban kapni, de Szerbiaban igen. 2-dl es uvegekben aruljak,1-evokanallal kell 5-lit. 39fokos tejre,varni kell kb 1-orat es ritka szovesu anyagban felonteni.
2009. márc. 28. 20:36
ok most mar csak egy bocit kell talalnom
11. nyuszihopp (válaszként erre: 8. - PNóri)
2009. márc. 28. 20:34
Az anyukám szokott otthon túrót csinálni. De tényleg csak friss tejből lehet, boltiból nem. Úgyhogy érdemes a piacokon keresni talán a tejet hozzá. Mi nem szoktuk kevergetni, hanem az aludttejet szoktuk felvágni előre nyolc "szeletre" mint ahogy a tortát (persze nem vesszük ki a fazékból, hanem "szeleteljük") A túrót hevíteni csak lassan szabad, nem főzzük! Több órát is eltart és nagyon lassú tűzön kell csinálni. Ha úgy érzed kész, akkor szűrőbe teszed és lecsurgatod róla a savót. Nagyon finom lesz, jobb mint a bolti túró :)
2009. márc. 28. 20:29
koszi kiprobalom remelem sikerul .minden vagyam egy jo kis tuos teszta
2009. márc. 28. 20:27
mi az a tejolto
2009. márc. 28. 20:25
Jó minõségû, vitaminokban és enzimekben gazdag túrót csak nyers tejbõl lehet készíteni. Nem alkalmas azonban aludttej és túró készítésére a homogenizált tej. 1 liter tejbõl kb. 12 dg túró várható. Az aludttejet takaréklángon, lángterelõ felett lassan hevítsük fel 50 °C–ra. Közben keverjük át, mivel a kisebb darabokra szétesett aludttejbõl könnyebben kiválik a savó. Ha a lágyabb túrót kedveljük, akkor az aludttejet 40 °C –ra melegítsük. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne hevítsük túl sokáig, mert akkor a túró gumiszerûvé, nyúlóssá válik. Ahogy a kívánt hõfokot elérte, rögtön öntsük ki tésztaszûrõbe, és hagyjuk lecsepegni.
2009. márc. 28. 20:24
de ha tudja valaki mi a turo hollandul vagy franciaul csak szoljon
2009. márc. 28. 20:23
szoval az en problemam a kovetkezo. 3eve kulfoldon elek de itt nincs turo ezert szeretnek hazilag csinalni
2009. márc. 28. 20:22

Szia, bolti tejből sehogy :(


ehhez valódi, igazi tehénkéből jött tej kell, mert ezek a zacskós, dobozos "tejek" nem altathatóak, márpedig a túróhoz az kell, aludt tej felforralva, leszűrve, csöpögtetve. Ennyi lenne, de ezekből nem tudsz. Nem alszanak meg, ha pedig igen, keserű lesz :(

2009. márc. 28. 20:22
tehat hadjam a tejet kint egy ket hetig majd fozzem fel?
3. barai (válaszként erre: 1. - Buzasi1983)
2009. márc. 28. 20:21
Milyent akarsz? Lehet aludttejbol es lehet tejoltoval! Az uzletben vasarolt tejbol meg nem probaltam, csak hazibol.
2009. márc. 28. 20:20
A savanyú tejet kell felhevíteni, de nem szabad felforralni. Bár a pasztőrözött tejekből, főleg a zsírszegényekből nem tudom milyen túró lesz. Majd sűrű szűrőn, vagy gézen le kell szűrni.
2009. márc. 28. 20:16
szeretnek turot kesziteni otthon de nem tudom hogyan kell

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook