Túró készítése házilag? (beszélgetés)
2-3 liter tejet egy edénybe, 1-2 csepp citrom a közepébe, letakarva langyos helyen hagyni. Amikor megaludt, ritkás szövésű zsákocskába önteni - legjobb este csinálni -, és hagyni lecsöpögni. Reggelre ott lesz a finom, igazi házi, magyaros tejfölös túró.
Szia!Nagyon gyorsan elkészíthető tökéletes túró receptet ajánlok.
Kb 1 kg túró lesz belőle,nem kell hozzáegyéb,csak 4 liter nagyon friss joghurt.
A joghurtot rakd edénybe lefedve kis lángra,hagyd felmelegedni mire összekapódik és kicsapódik belőle a savó.Nem kell kevergetni!Ekkor egyből töltsd sürü szövésü vászonkendőbe és hagyd a nagyját kicsurogni.Kötsd be a kendőt,vagy csavard össze úgy mintha ruhát facsarnál,ezzel rásegíthetsz hogy a maradék savó gyorsan kifojjon belőle.Te szabájozod hogy milyen száraz legyen a túród.Ha kövér túrór szeretnél,locsolgatsd meg egy kis igazi tejszínnel.Kb 1 óra alatt tökéletes,finom ízletes túrót lehet így varázsolni.
Szia!
Hol élsz pontosan? Azért kérdezem, mert Amszterdamban van egy magyar bolt, ahol lehet túrót kapni. Hollandul elvileg kwark a túró, de a holland kwarknak nem sok köze van a mi magyar túrónkhoz. Talán a hütte käse vagy a ricotta hasonlít a legjobban hozzá.
itt lehet valami turo felet kapni de ez nagyon kemeny es sos de ez nem olyan mint az otthoni
Ha azt hasznalod kemeny turot kapsz,azt is le kell csorgatni, mint az aludttejbol keszultet,felszeletelni es sozni. Nem tudom lehet-e Magyarban kapni, de Szerbiaban igen. 2-dl es uvegekben aruljak,1-evokanallal kell 5-lit. 39fokos tejre,varni kell kb 1-orat es ritka szovesu anyagban felonteni.
ok most mar csak egy bocit kell talalnom
Az anyukám szokott otthon túrót csinálni. De tényleg csak friss tejből lehet, boltiból nem. Úgyhogy érdemes a piacokon keresni talán a tejet hozzá. Mi nem szoktuk kevergetni, hanem az aludttejet szoktuk felvágni előre nyolc "szeletre" mint ahogy a tortát (persze nem vesszük ki a fazékból, hanem "szeleteljük") A túrót hevíteni csak lassan szabad, nem főzzük! Több órát is eltart és nagyon lassú tűzön kell csinálni. Ha úgy érzed kész, akkor szűrőbe teszed és lecsurgatod róla a savót. Nagyon finom lesz, jobb mint a bolti túró :)
koszi kiprobalom remelem sikerul .minden vagyam egy jo kis tuos teszta
Jó minõségû, vitaminokban és enzimekben gazdag túrót csak nyers tejbõl lehet készíteni. Nem alkalmas azonban aludttej és túró készítésére a homogenizált tej. 1 liter tejbõl kb. 12 dg túró várható. Az aludttejet takaréklángon, lángterelõ felett lassan hevítsük fel 50 °C–ra. Közben keverjük át, mivel a kisebb darabokra szétesett aludttejbõl könnyebben kiválik a savó. Ha a lágyabb túrót kedveljük, akkor az aludttejet 40 °C –ra melegítsük. Ügyeljünk azonban arra, hogy ne hevítsük túl sokáig, mert akkor a túró gumiszerûvé, nyúlóssá válik. Ahogy a kívánt hõfokot elérte, rögtön öntsük ki tésztaszûrõbe, és hagyjuk lecsepegni.
de ha tudja valaki mi a turo hollandul vagy franciaul csak szoljon
szoval az en problemam a kovetkezo. 3eve kulfoldon elek de itt nincs turo ezert szeretnek hazilag csinalni
Szia, bolti tejből sehogy :(
ehhez valódi, igazi tehénkéből jött tej kell, mert ezek a zacskós, dobozos "tejek" nem altathatóak, márpedig a túróhoz az kell, aludt tej felforralva, leszűrve, csöpögtetve. Ennyi lenne, de ezekből nem tudsz. Nem alszanak meg, ha pedig igen, keserű lesz :(
tehat hadjam a tejet kint egy ket hetig majd fozzem fel?
Milyent akarsz? Lehet aludttejbol es lehet tejoltoval! Az uzletben vasarolt tejbol meg nem probaltam, csak hazibol.
A savanyú tejet kell felhevíteni, de nem szabad felforralni. Bár a pasztőrözött tejekből, főleg a zsírszegényekből nem tudom milyen túró lesz. Majd sűrű szűrőn, vagy gézen le kell szűrni.
szeretnek turot kesziteni otthon de nem tudom hogyan kell
További ajánlott fórumok: