Testápoló, fürdőolaj készítése házilag természetes alapanyagokból (beszélgetés)
Én kislányom ápolásához annak idején az 50 ml (talán mandula, de mindenképp növényi) 2-3 csepp 100%-os levendula olajat tettem.
Saját részre szintén valamilyen bázisolajba 10+10 csepp különböző 100%-os illóolajat (pl. rózsafa és jázmin stb.) fürdőolajhoz több volt az illóolaj, masszírozáshoz/testápoláshoz kevesebb.
Bowie és Mágika75 naplóiban bogarássz, nagyon klassz dolgokat csinálnak. Ajánlom még lukreciakencei.hu és a cosmio.hu oldalakat.
De bármilyen vegyszermentes, tiszta szappan jó, kb. 1.000 forintért már biztosan kapsz, ami sokáig elég. Testápoló helyett pedig a már ajánlott mandulaolaj vagy egyszerűen hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj.
*Zabpelyhes testápoló*
*- *3 dl víz
*- *2 ek zabpehely
- 2 tk méhviasz
- 6 tk emulgeáló viasz
- 40 ml mandulaolaj (más fajta olaj is jó)
- 2 ek méz
- 2 tk c-vitamin por
- 6-12 csepp kamillaolaj
A vízben 10 percig főzzük a zabpelyhet, majd leszűrjük (csak 2 dl-re van belőle szükség), és melegen tartjuk Egy másik lábasban összeolvasztjuk a két fajta viaszt és hozzáadjuk az olajat. Amint megolvadt a viasz, hozzáöntjük folyamatos, lassú kevergetés mellett a meleg zabpelyhes főzetet. Majd hozzáadjuk a mézet és a c-vitamin port. Aki szeretné, az cseppenthet bele kamillaolajat is.
Hűtőben 1 hónapig, fagyasztóban 1 évig is eláll.
A sima mandulaolaj jó. Teszel a fürdővízbe, az valószínúleg elég. Amíg fürdik, vagy fürdeted, megtapad a bőrén. Ha így is száraz, akkor fürdés után kend be!
Nekem bevált.
Amúgy a glicerinnel lehet besűríteni, akár habot is lehet készíteni olajokból, de krém állagú csak hűtőhidegen lenne, azt pedig kellemetlen lenne rákenni.
Amúgy is felesleges adalék, mert a hatását nem javítja.
További ajánlott fórumok:
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Tartós hajkiegyenesítés természetes alapanyagokkal
- Van állítólag a bio boltokban egy 'nyugtató' tabletta, természetes alapanyagokkal, de mégsem gyógyszer. Nem tudja valaki a nevét? Köszi
- Mindig jobb a természetes? ( szappan, tusfürdő, sampon testapóló)
- Otthon készített arckrém természetes alapanyagokból? Nekem miért nem sikerül?
- Palatető lecserélése természetes alapanyagú tetőre - támogatás?