Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Növényi joghurt készítése házilag, fermentáló, illetve joghurtkészítő gép nélkül (beszélgetés)
Nem hát. Ezt nem is mondtam. De nem áztatják ezeket a magokat, hanem préselik.
De ugye abban nincs vita, hogy a kókusz, a mandula és a dió nem emlős állatok?:D
A kókusztej éppen nem így készül. Ahogy a mandula és a dió tej sem. Ez utóbbi kettőt préselik, ha jól emlékszem és nem áztatják. (Nem a felhígított bolti vacakra gondolok.)
Ne találjál már ki dolgokat!
A gyümölcsös tej és a banános tej is egy ízesített tej.
A tej pedig csak emlősöktől származhat. Nekik vannak emlőik, tejmirigyeik, stb.
Amit itt növényi tejként emlegetnek, az egy lé, amiben a növény ázott. Semmi köze a tejhez.
ez így nem igaz vannak növényi tejek, van gyümölcsös tej is, pl banános tej
Gondolom megéri, mert egy alpro "szójajoghurt" közel 4-500 forint. (ÉS nagyon finiii)
Sajnálom amúgy, hogy nem sikerült a legjobbra. Hátha a youtube-link hasznos lesz.
Nem ismerem ezeket a hozzávalókat, de átlagos konyhai tapasztalataim azt mondják, ha valami lisztet folyadékban melegen tartok, az élesztős lesz.
A tej, az tej. A mogyoróból készített ital meg mogyoró ital, nem tej.
Nem eri meg a sok macerat.
Atya világ,ennyi macera? Miért?
Ti hogyan készítitek?
Nekem tegnap lett kész az első próbálkozásom.Az illata kissé élesztős,házi mogyorótejből készült,némi ördögnyelv liszttel,Enterol kapszulával..A tejeen forraltam egyet,visszahűtöttem- fokra.Hozzáadtam az ördögnyelvet+probiotikumot ,dunsztoltam,majd közel 30 órát pihent a radiátoron..
Normális az,hogy élesztős illata lett?
További ajánlott fórumok: