Mákos krémes recept

A Mákos krémes hozzávalói:
piskóta 6 tojásból
30 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
3 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
rumaroma

A krémhez:
4 dl tej
1 vanília ízű pudingpor
10 dkg porcukor
20 dkg margarin

Tetejére csokimáz


A Mákos krémes elkészítési módja:
A mákot a két tojással, 15 dkg margarinnal és 3 dkg porcukorral jól kikavarjuk, hozzáadunk 2 dl tejet, a rumaromát, 1 csomag sütőport és 3 dkg lisztet. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát. Elkészítjük a piskótatésztát. A tojás habot keményre verjük, a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, összekeverjük a két részt és a lisztet meg a sütőport hozzáadjuk, és ráöntjük a mákos masszára. Forró sütőben (kb. 200 fok) tűpróbáig sütjük. Amikor a tepsiből kiborítjuk, a piskótatészta lesz alul. Miközben hűl, elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingot. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a megfőtt pudinghoz Az egészet a kihűlt tésztára kenjük. Tetejére csokimázat készítünk, és a kihűlt pudingra kenjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook