Májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya recept
50 perc
A Májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
30 dkg máj
só
bors
tejföl
olvasztott disznózsír
reszelt sajt.
A Májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya elkészítési módja:
Elkészítésekor a megtisztított burgonyát egészben megfőzünk. A vizét szitán leszűrjük, és közepüket kivájjuk. A kb 30 dkg tisztított májat – lehet borjú, sertés vagy csirke - zsíron megpirítunk, majd ledaráljuk (turmixoljuk), sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a kivájt és összemorzsolt krumplirésszel. Ezután a masszával az üreges-burgonyát megtöltjük Zsírral kikent tűzálló edénybe tesszük, leöntjük tejföllel és pár evőkanál olvasztott zsírral. A tetejére reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb 15-20 perc alatt készre sütjük
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 25. 16:26
A májjal töltött, tejföllel leöntött sült burgonya elkészítési módja és hozzávalói.