Csicseriborsó lecsósan recept
A Csicseriborsó lecsósan hozzávalói:étolaj
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
40 dkg paprika
2-3 db paradicsom
só, bors, római kömény
1 késhegynyi őrölt fahéj
pirospaprika,
1 doboz csicseriborsó
10 dkg szeletelt füstölt kolbász
személyenként 1 tojás
tetejére metélő petrezselyem
A Csicseriborsó lecsósan elkészítési módja:
A hagymát felszeljük, majd az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a felszelt, vagy kockára vágott paradicsomot és a paprikát is. Megszórjuk pirospaprikával, és a fűszerekkel, majd ha a paprika kicsit összeesett, a szeletelt kolbászt és a csicseriborsót is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, majd az egészet átrakjuk egy hőálló tálba, és betesszük a sütőbe. 180 fokon, kb tíz percig sütjük, majd kivesszük és kis mélyedést készítünk a masszában a tojásoknak. A mélyedésekbe beleütjük a tojást, és visszatesszük a sütőbe addig, míg a tojás kellő állagúra sül meg. Az a jó, ha a közepe lágy és a fehérje széle megszilárdul.
Tálaláskor friss metélőpetrezselyemmel megszórjuk, de ha nincs, el is maradhat.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2019. márc. 23. 12:52
A csicseriborsó lecsósan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.