Csirkegulyás recept
A Csirkegulyás hozzávalói:egy kb. 1,5 kg-os csirke
50 dkg burgonya
25 dkg vegyes zöldség (sárga- fehérrépa, zeller)
15 dkg gomba
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt köménymag
só
A Csirkegulyás elkészítési módja:
A csirkét kisebb darabjaira vágom, a burgonyát, a zellert kockákra, a répákat karikákra vágom. A paprikát csumázás után felszeletelem, a paradicsomot felnégyelem, a gombát felszeletelem. Egy alkalmas fazékban, felforrósított olajon megfonnyasztom a finomra vágott vöröshagymát. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, ráöntök két evőkanál vizet. A tűzre visszateszem, rárakom a csirkedarabokat, s minden oldalukat megpirítom. Ráöntök egy liter vizet, sózom, beleszórom a köménymagot, s fedő alatt félpuhára főzöm a csirkét. Hozzáadom a paradicsom és a fokhagyma kivételével a zöldségeket, s készre főzöm. Végül beleteszem a paradicsomot és a fokhagymát, egyet forralok velük, s kb. 10 percnyi pihentetés után tálalható.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 29. 17:15
A csirkegulyás elkészítési módja és hozzávalói.