Darált húsos rakott zöldségek recept
A Darált húsos rakott zöldségek hozzávalói:kevés olaj
4-5 nagyobb burgonya
1 csomag tavaszi zöldségkeverék (450 g)
1 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús
1,5 dl víz
1 nagy tejföl
10 dkg sajt
só
bors
fűszerpaprika
ételízesítő
bazsalikom
A Darált húsos rakott zöldségek elkészítési módja:
Elkészítése: Meghámozzuk a burgonyákat, karikára szeljük, majd sós vízben megfőzzük (ne főzzük túl, mert összetörik). A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot ízlés szerint, majd gyakori kevergetés mellett, fehéredéstől számítva pár percig pirítjuk. Felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a fűszerpaprikát (kb. 2 teáskanál) és hagyjuk, hogy lassú tűzön megpuhuljon. Ha már nagyjából a víz felét elfőtte, belerakunk két nagy kanál tejfölt, majd összekeverjük, és 5 percig a tűzön hagyjuk. Ha sűríteni akarunk rajta, akkor egy kis liszt segíthet. A zöldségkeveréket kevés vízben ételízesítővel és a bazsalikommal megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla. Egy jénai tálba rétegezzük a már meglévő ételeket: először a burgonya felét, majd a darált húst, rá a zöldségkeveréket, végül a burgonya másik felét. A maradék tejfölt rákenjük, a tetejére sajtot szórunk. 20-25 percig 200 fokon előmelegített sütőben megsütjük. Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. máj. 28. 06:54
A darált húsos rakott zöldségek elkészítési módja és hozzávalói.