Epertorta 2 recept
Az Epertorta 2 hozzávalói:Tészta:
4 tojás
28 dkg cukor
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag eperpuding
6 dl tej
0,5 l Meggle cukrászhab
vanília aroma
Díszítésnek:
kb. 3 dl Meggle cukrászhab
eper
csoki
Az Epertorta 2 elkészítési módja:
A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgáját, az olajat és a tejet. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, és kicsinyenként hozzákeverjük a masszához. Ezt egy 28 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és körülbelül 30-35 perc alatt, 180 fokon megsütjük. A krémhez a pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. (Én nem tettem, mert a habtejszínnel összekeverve így is finom íze lett.) Felverjük a tejszínt, majd jól összeturmixoljuk a kihűlt pudinggal, hogy szép sima legyen. Ízlés szerint adhatunk hozzá vanília aromát. Ezzel a krémmel töltjük a 3 felé vágott piskótánkat. A külsejét bevonjuk a tejszínnel, és fantáziánk szerint díszítjük. Egyszerű és egyben nagyon finom torta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. máj. 27. 06:46
Az epertorta 2 elkészítési módja és hozzávalói.