Omlós krémes 1. recept
Az Omlós krémes 1. hozzávalói:Tészta:
30 dkg liszt
7 dkg margarin
10 g szalalkáli
2 ek porcukor
annyi tej, hogy a tészta összeálljon
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
Az Omlós krémes 1. elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 fokon kb 8-10 perc alatt. Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük. Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém és az utolsó lappal befedjük. Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
A krémbe lehet tenni citromlevet is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. máj. 22. 07:34
Az omlós krémes 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.