Hókocka recept

A Hókocka hozzávalói:
Tészta:
40 dkg liszt
4 evőkanál porcukor
8 dkg sütőmargarin
1 tojás
1/2 csomag szalalkáli
kevés tej

Krém:
4 dl tej
5 evőkanál liszt
25 dkg cukor
1 kocka margarin
2 csomag vaníliás cukor


A Hókocka elkészítési módja:
A tészta készítéshez a lisztet, cukorral, margarinnal, 1 tojással és kevés langyos tejben elkevert szalalkálival összegyúrjuk. 3 lapot sütünk sütőpapíron világosra. Gyorsan sül, figyelni kell rá. Feltesszük a 4 dl tejet forrni és állandó keverés mellett felfőzzük a lisztet, hűlni hagyjuk a masszát. Kikeverjük a 25 dkg cukrot a margarinnal, 2 vaníliával és a lisztes krémmel simára keverjük, ha lehet géppel. Megtöltjük vele a 3 lapot és 6 órát állni hagyjuk hűtőben. Másnap porcukrot szitálunk rá, úgy, hogy szépen takarja (mintha a hó lepte volna be). Másnapra porhanyós a tésztája, kockákra vágjuk.

Nagyon finom!
Karácsonyra éppen időszerű és ezzel a sütivel kizárt a csalódás.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hókocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook