Svájci sertésborda recept

8 szelet kicsontozott sertésborda / -karaj
25 dkg paradicsom
10 dkg reszelt sajt
2 kk mustár
5 dkg füstölt, húsos szalonna
1 ek liszt
olaj
só
bors
vaj
A Svájci sertésborda elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tepsiben, alul- fölül alufóliában, kevés olajban a szeleteket egymás mellé rakva sütőben 20 percig sütjük. Közben a paradicsomot apró kockákra vágjuk, összekeverjük a megreszelt sajttal és az apróra vágott szalonnával. Hozzákeverjük a mustárt és a lisztet. A húsokról levesszük a felső fóliát, és minden szeletre halmozunk 1 ek paradicsomos ragut, mindegyik halom tetejére egy darabka vajat teszünk. Visszatéve a sütőbe még 10-15 percig pirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. dec. 1. 23:30
A svájci sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.