Chilis-csokoládés torta recept
A Chilis-csokoládés torta hozzávalói:Tésztához
12 dkg Rama Vajas íz
18 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
Krémhez
3 dl tejszín
10 dkg csokoládé
3 tojássárgája
6 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
ízlés szerint chilipor
A Chilis-csokoládés torta elkészítési módja:
A porcukrot, a lisztet elkeverjük, a puha Rama Vajas ízt felaprítjuk, elmorzsoljuk a liszttel, a tojássárgáját hozzáadjuk, és tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és akkora kört vágunk ki belőle, amekkorával a formánkat ki tudjuk bélelni. A felesleges részeket újra összegyúrjuk és felhasználjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A tojássárgáját a cukorral és a tejszínnel kis lángon gyorsan, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni: ekkor levesszük a tűzről, nehogy rántotta jellegű legyen. Belekeverjük az aprított csokoládét, a chilit és a narancshéjat. A meleg krémet egyenletesen a kisült linzertésztára simítjuk, majd hűtőben dermesztjük. A tetejét friss tejszínhabbal, eperrel vagy chilivel díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. máj. 19. 06:29
A chilis-csokoládés torta elkészítési módja és hozzávalói.