Kekszes joghurttorta recept
A Kekszes joghurttorta hozzávalói:50 g kekszmorzsa
100 g margarin
900 ml joghurt (natúr)
30 dkg eper
500 ml habtejszín
5 dkg zselatin (1 csomag)
5 dkg piros zselatin (1 csomag)
10 dkg cukor
A Kekszes joghurttorta elkészítési módja:
A piros zselatint készítsük el, öntsük a formába, és helyezzük bele a félbevágott epreket. Az étkezési zselatint készítsük el a leírás alapján, és keverjük el a joghurttal, habtejszínnel és a cukorral, öntsük a piros zselatinos eperre, ha az már megdermedt. A margarint olvasszuk fel, keverjük el a darált keksszel, ezt kanalazzuk a massza tetejére. (Nem olyan könnyű, de menni fog:). Habkéssel szépen elkenhető. Ezután légmentesen lezárjuk, és 3-4 órára, legjobb, ha 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Tálaláskor kiborítjuk a formából. Isteni finom, szép és könnyű édesség :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. máj. 13. 17:57
A kekszes joghurttorta elkészítési módja és hozzávalói.