Rumos-epres csokitorta recept
A Rumos-epres csokitorta hozzávalói:Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Krém:
25 dkg vaj
35 dkg porcukor
7 dkg kakaópor
2 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
2-3 evőkanál rum (ha gyerek is eszik belőle, akkor ennek megfelelő rumaroma)
20 dkg eper
15 dkg eperlekvár
A Rumos-epres csokitorta elkészítési módja:
A hozzávalókból sütök egy kerek kakaós piskótát. Én egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt, egy nagy recés késsel háromfelé vágom. Megtöltöm a krémmel, az oldalát is körben bekenem. Tetejére rakok pár szem félbevágott epret, az eperlekvárt megmelegítem és az eperszemekre csorgatom. Krém: A vajat habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a fél csomag pudingporból, a tejjel főzött és kihűtött pudingot, ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.
Nem nehéz elkészíteni, zselével sem kell bajlódni, tökéletes az eperre a kicsit felolvasztott eperlekvár.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. máj. 20. 07:19
A rumos-epres csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.