Berlini szelet recept
A Berlini szelet hozzávalói:Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
fél sütőpor
1 tojás.
Baracklekvár a kenéshez.
Krém:
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
kevés rum, vagy rumaroma
pici tej.
Piskóta:
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg cukor
1 mokkáskanál sütőpor
Máz a tetejére:
1 tojásfehérje
10 dkg cukor
egy evőkanál citromlé
A Berlini szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzül. Megkenjük a baracklekvárral. A krém hozzávalóit összekeverjük, a lekváros tésztára kenjük. Elég masszív krém, nem könnyű elkenni. Én több helyre pöttyöket teszek, úgy szoktam eloszlatni. Szokásos módon elkészítjük a piskóta hozzávalóiból a piskótatésztát, amelyet a krém tetejére simítunk. Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük. Máz a tetejére: 1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral, egy evőkanál citromlével gőz felett kikeverünk, és a kisült tésztára öntjük.
Én a citromos mázat olvasztott tortabevonó csokival is megcifráztam.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2014. aug. 27. 21:36
A berlini szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.