Berlini szelet recept

A Berlini szelet hozzávalói:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
fél sütőpor
1 tojás.

Baracklekvár a kenéshez.

Krém:
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
kevés rum, vagy rumaroma
pici tej.

Piskóta:
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg cukor
1 mokkáskanál sütőpor

Máz a tetejére:
1 tojásfehérje
10 dkg cukor
egy evőkanál citromlé


A Berlini szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, közepes, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzül. Megkenjük a baracklekvárral. A krém hozzávalóit összekeverjük, a lekváros tésztára kenjük. Elég masszív krém, nem könnyű elkenni. Én több helyre pöttyöket teszek, úgy szoktam eloszlatni. Szokásos módon elkészítjük a piskóta hozzávalóiból a piskótatésztát, amelyet a krém tetejére simítunk. Előmelegített sütőben, közepes tűznél megsütjük. Máz a tetejére: 1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral, egy evőkanál citromlével gőz felett kikeverünk, és a kisült tésztára öntjük.

Én a citromos mázat olvasztott tortabevonó csokival is megcifráztam.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A berlini szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook