Hagymás tepertőkrém recept

* 30 dkg tepertő
* 3 db főtt tojás
* 1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 teáskanálnyi pirospaprika
* 1 teáskanál csemege Piros Arany
* só
* bors
* kb. 2-3 evőkanál tejföl
* 2 evőkanál mustár
A Hagymás tepertőkrém elkészítési módja:
A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a tejfölt.
Én mindent az aprítógépbe dobok bele, úgy egynemű massza lesz pillanatok alatt.
Ha keménynek találjuk a krémet, több tejfölt használjunk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2014. aug. 26. 21:20
A hagymás tepertőkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.