Virslis kelkáposzta leves recept
A Virslis kelkáposzta leves hozzávalói:40 dkg kelkáposzta
2 közepes krumpli
1 pár virsli
2 dl kefir
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
3 húsleveskocka
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt kömény
ízlés szerint őrölt bors
A Virslis kelkáposzta leves elkészítési módja:
A kelkáposztát vékony csíkokra, a hagymát finomra, a virslit ferde karikákra vágom, a krumplit felkockázom, a petrezselymet felaprítom. A kefirt és fél dl vizet összekeverem a liszttel és a zúzott fokhagymával. Egy fazékban felforrósított olajon megfonnyasztom a hagymát, beleteszem a kelkáposztát és a krumplit. Néhány percig pirítom, felöntöm 8 dl vízzel, beleszórom a köményt, a borsot, hozzáadom az elmorzsolt húsleveskockákat és felforralom. A lisztes kefirt beleöntöm a forrásban lévő levesbe. 10 percig főzöm, néhányszor megkevergetve. A tűzről lehúzva beleszórom a petrezselyemzöldet, s pár perc múlva tálalható.
A mennyiség 4 személyre szól; én a duplájából készítem.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 28. 13:16
A virslis kelkáposzta leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.