Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Májgombóc betét húsleveshez recept

Májgombóc betét húsleveshez recept

A Májgombóc betét húsleveshez hozzávalói:
15 dkg sertésmáj vagy 2 darab csirkemáj
1 tojás
fél fej hagyma
fél csokor petrezselyemzöld
zsemlemorzsa

frissen őrölt bors
kevés olaj


A Májgombóc betét húsleveshez elkészítési módja:
A májat megmossuk, ledaráljuk vagy késes aprítóban pépesre zúzzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk vagy reszeljük, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A májat a tojással, dinsztelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de nem kemény massza legyen. Fél órát állni hagyjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle, és kifőzzük sós főzőlében.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A májgombóc betét húsleveshez elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook