Karamellás ostya recept
A Karamellás ostya hozzávalói:20 dkg mogyoró
20 dkg cukor
6 tojás sárgája
30 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 nagyobb ostyalap
A Karamellás ostya elkészítési módja:
A mogyorót megpirítjuk, héját ledörzsöljük. A 20 dkg cukrot megpirítjuk, beleszórjuk a mogyorót. Ha már barnul, egy olajos tálcára simítjuk. Ha kihűlt, mozsárban apróra törjük. 6 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral és a margarinnal. Gőz fölött sűrűre főzzük és belekeverjük a karamellás mogyorót is. A krémet két ostya közé simítjuk, de a széleinél kihagyunk egy-másfél centit. Amikor összenyomjuk egy kicsit az ostyát, a krém teljesen ki fogja tölteni az rendelkezésre álló helyet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 29. 20:02
A karamellás ostya elkészítési módja és hozzávalói.