Almás püspökkenyér recept
Az Almás püspökkenyér hozzávalói:50 dkg reszelt alma
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vanillincukor
mazsola
reszelt narancs- vagy citromhéj
Az Almás püspökkenyér elkészítési módja:
A felaprított tölteléket elvegyítjük a liszttel. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzákeverjük a lisztes tölteléket, végül a tojások habját. Két zsírozott-lisztezett õzgerinc formában lassú tûznél sütjük. Ha kihûlt, csokimázzal öntjük le.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 99f5605d8e, 2013. jan. 29. 14:45
Az almás püspökkenyér elkészítési módja és hozzávalói.