Zöldborsós karajszeletek recept
A Zöldborsós karajszeletek hozzávalói:4 nagyobb karajszelet , csont nélkül
50 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek zsír
1 ek vaj
1 tk étkezési keményítő (el is maradhat)
kevés liszt
bors
só
A Zöldborsós karajszeletek elkészítési módja:
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Ha már forr, visszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel. Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. jan. 30. 20:03
A zöldborsós karajszeletek elkészítési módja és hozzávalói.