Lusta lángos 2. recept
A Lusta lángos 2. hozzávalói:3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
A Lusta lángos 2. elkészítési módja:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy
A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. febr. 2. 06:32
A lusta lángos 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.