Leesett a fényképezőm, bekapcsolni bekapcsol, de az optikája nem megy vissza és kép sincs, nagy a baj? (tudásbázis)
a service manual-jára rákerestem, nem találtam. (nagyon szép kis gép:)
Vidd el szervizbe, ott majd megmondják, hogy javítható-e.
Nyilván gépfüggő. Általában azonban csavarok tartják össze ezeket a gépeket, és így szét lehet szedni és cserélni benne a mozgó alkatrészeket :)
(egyébként ha a gugliba beírod az, hogy "camera repair parts" azaz kamera szerviz alkatrészek, rengeteg helyet dob ki.
Az alábbi link egy példa, hogy milyen szinten szedhetőek szét pl. egy pentax gép ;)
Egyébként nekünk mindenhol cserét javasoltak, ám az előbb említett szervizben, megjavították a régit.
Ráadásul mindössze 15.000 Ft-ért (a gép 40.000 Ft-ba került)
Igen. Valószínű, hogy optika hiba, nézz rá a kameraszerviz. hu-ra.
(mi már javíttattuk ott, sok helyen nem is vállalták, sőt, volt, ahol annyiért vállalták volna amennyiben egy új gép kerül) A szerviz amit írtam, márkafüggetlen, ingyenes az árajánlat, tehát azért nem kérnek pénzt, hogy megmondják mennyibe lesz a javítás.
További ajánlott fórumok:
- Minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy konzisztencia hiba, chkdsk-ról magyaráz valamit. Haldoklik a vinyóm? Mi a teendő?
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- Laptopomon bekapcsolásnál csak színes, vastag csíkok láthatóak, nem reagál semmire, segítsetek, mi lehet a baj?
- Mi a kezdő lapod amikor bekapcsolod a gépet?
- Nagyobb RAM-ot tettem a PC-be, de még a BIOS-ig sem jut el a gép bekapcsolás után, miért?
- Ha bekapcsolom a sz.gépet megjelenik a bejelenkeztető képernyő, és kiírja hogy válasszak felhasználói ikont. Hogy tudnám ezt megszüntetni?