Minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy konzisztencia hiba, chkdsk-ról magyaráz valamit. Haldoklik a vinyóm? Mi a teendő? (tudásbázis)
Gratulálok!
Minden elismerésem.
Az informatikus kollégáim ilyen miatt gyalulták a gépem...
Sziasztok!
A topiknyitó kérdésre nagyon egyszerű a megoldás!
1. start -> futtatás -> írd be: cmd
2. A felugró ablakba be kell írni, hogy:
fsutil dirty query c:
Ha azt írja, hogy "a kötet (c:) nem változott meg", akkor nem ezzel a meghajtóval van a baj, végig kell próbálni az összessel
(gyk. fsutil dirty query d: stb)
3. Ha azt írja, hogy a meghajtó megváltozott, az jó, mert megtaláltad a bűnöst!
Ekkor be kell írni, hogy
chkdsk c: /f /x (a c helyébe természetesen a hibát jelzett meghajtó betűjelét kell írni)
4. engedni kell végig lefutni a chkdsk-et
5. ellenőrzésképpen ismét le kell futtatni az fsutilt (lásd 2. pont), elméletileg minden meghajtó hibátlan lesz
6. És violá, a hiba megszűnt!
Van egy kapcsoló a rendszerben, az úgynevezett dirty bit. Bizonyos rendszerhibák történtekor a windows az érintett meghajtón "átkapcsolja" a dirty bit-et, ezért a szerencsétlen minden bootoláskor végig kényszerül futtatni a checkdisket.
puszi
K.
Jó,akkor hétfőn vmikor hívlak,előbb nem megy,mert nem leszünk itthon,meg hétvége,stb. :)))
Jaj,nagyon boldog vagyok!!!
Mentettem a számot,hétfőn hívlak :))
Nagyon-nagyon hálás vagyok!!!!! :)))
Igen másik gépen csinálom.
Az én monitorom bekapcsol rajta egy percre aztán kiírja azt a német üzenetet és az is kikapcsol.
oké. köszönöm. tényleg hálás vok.
jah, a telószámhoz milyen nevet írhatok?
Nem tudom de így lett lefordítva mert németül írta ki.
Nicht unterstützter modus.
felejtsétek már el a checkdisket! ha azt kell használni ott már komoly baj van!
gabriella: mi az a modus? :):D Ilyet szerintem biztos nem írt ki! :D Ha igen akkor szeretném, ha az egész, komplett hibaüzenetet beírnád ide!
köszönöm szépen. :)
egyébként géppel kapcs. nekem elég segíteni, olyan,mintha kereket kellene cserélnem egy traktoron :)
icke: a te géped tuti windows újrainstall
kriszta: a rajta tárolt adataid mindenféle képen, ha tényleg hardveres a hiba, akkor az valószínűleg 1 hardver okozhatja. Ezt durvább megkeresni, nekem volt, hogy hoztak egy villámverte gépet... Nah annak 20%-os állapotban volt a merevlemeze és 2 napon keresztül vakartam a fejem, hogy mi lehet a baja, de sikeresen megmentettem minden adatot, a mai napig megy.
Nekem nod32 van fent.Mi lehet a gond? :-(
Anyukáméknak szeretném adni azt a gépet nem is túl régi csak újra akartam telepíteni és most ezt csinálja.Kiírja,hogy nem támogatott modus.
nekem is az van :)
viszont a nyomtatót telepítettem, és azóta mindig kijön, h lehet,h a tűzfal nincs bekapcsolva. várok,aztán bekapcsol
megtaláltad a c-t?
nekem is a chkdsk-t emlegeti,aztán lefut. majd a c-ben ha lefuttatom,kiírja, h f paraméter nincs megadva...
További ajánlott fórumok:
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- Titeket érdekel, hogy haldoklik a Föld?
- Mit tegyünk, ha a kapcsolatunk haldoklik?És az eszünk tudja, mit kellene de a szív nem hagyja?
- Ha egy rákos beteg haldoklik, akkor mi lesz a tulajdonképpeni halál oka?
- Laptopomon bekapcsolásnál csak színes, vastag csíkok láthatóak, nem reagál semmire, segítsetek, mi lehet a baj?
- Mi a kezdő lapod amikor bekapcsolod a gépet?