Laptopomon bekapcsolásnál csak színes, vastag csíkok láthatóak, nem reagál semmire, segítsetek, mi lehet a baj? (tudásbázis kérdés)
köszi,de ha tudnád milyen hüle vagyok ehhez a férjemmel egyetemben:-(
Szép napot
Amúgy a halványodós sztori ponthogy inverterhibára utal, úgyhogy azt talán érdemes lenne mégis beszerezni, és kipróbálni, az nem drága.
(a lap, amin az inverter fekszik, NEM videókártya, úgyhogy ne azt keress a neten/boltban. az csak egy inverterlap.)
Az inverteren kívül az lcd-t megvilágító katódcső is meghalhatott, ez se drága.
itt a szétszedési leírás
ez az l35, de az l30-nak is ilyennek kéne lenni. nyugodtan állj neki, finom kézzel, jó csavarhúzóval, és ellenőrizd, minden úgy csatlakozik-e, ahogy a képen van.
még ha el is barmolod, a külső monitor akkor is működni fog, mivel az alaplaphoz, illetve a rajta található videókártyához ("video controllel" :p) nem nyúlsz ebben a műveletben.
sok sikert!
Én próbáltam is segíteni, és nem szólogattam be, illetve nem szóltak arról a minimális infót tartalmazó hozzászólásaim, mekkora arc is vagyok én. mivel nekem nincs kisebbségi komplexusom :) úgyhogy részemről az intelem ok :)
Szerintem azért próbáld meg kicsit szétszedni a képek alapján, és ellenőrizni, hogy a kábelek például megfelelően csatlakoznak-e. Fog futni az alaplapról egy kábel az lcd panel aljában levő lapig (amiről írtam, hogy azon van az inverter, és amit a nagytudású kolléga "video controllernek" nevezett), mert ha csak lötyög a zsinór vagy megtörött, nem te lennél az első eset, viszont óriási mázlid van és olcsón megúsztad a dolgot.
Gyerekek,én segítséget kértem.És meg is kaptam tőletek,kérlek Titeket ne savazzátok már egymást!
Szép Napot Mindenkinek!
Ezt nem valami dc hubrol csortad? :)))
Ertem, honnan a szakertelem.
'Az a baj, hogy a gep szerelesehez igazabol egy csomo alkatresz kell, mert amig nem tudja az ember, mi a hiba, ugy halad, hogy egyenkent cserelgeti a reszeket, amig ra nem jon, melyik volt a hibas'
Nem kell rajta mindenfele alkatreszeket cserelgetni, hogy kideruljon a problema, aki ert hozza, annak alkatreszcserelgetesek nelkul is nyilvanvalova valik.
"nekem ne emesgézz
én rád nem pingelek
nem izgat, ha visz a split
remót vagy nekem
nem vagy itt
én ezen a csatin op vagyok
ha kell társaság, botokat hozok
nem bannolok, nem klikkelek
csak csendben ignoréra tettelek"
Szerinted mi a video controller magyar neve? V. kontroller? :D
Vagy azt a leirast kered, hogy egy kb. 10 cm szeles panel a monitor kijelzoje alatt, ami osszekoti a kijelzot az alaplappal?
Meg valami, amit nem tudsz?
A video controllernek mi koze a VGA-hez?
Toshiba Satellite A200-am volt.
Olvassal sokat! :D
Köszi !!
Mindenképpen szakember fogja látni egyszer,valamikor,vagy itt fog megporosodni,mi nem értünk ezekhez a dolgokhoz!
Jó éjszakát mindenkinek
Ha nem mukodne masik monitorrol, alaplap-hiba lenne, de igy jo esellyel az, amit irtam.
(Az LCD kijelzo alatt van egy video controller, az ment ki. Ki kell csereltetni, 50-60 Euro kb. Persze szakember nezze meg)
Nagyon köszi nektek!Addig egy másik monitoron gépezek:-(
most nincs pénzünk ilyesmikre sajna
Persze a legjobbkor döglött be.Erre mondják a kutya mindig s.arik valamit..
Szép napot mindenkinek
meg egyvalami tonkremehett, az pedig az inverter.
az inverter azt csinalja, hogy mivel egyebkent maga a gep nem azon a feszultsegen mukodik, ami a konnektorbol jon, hanem joval alacsonyabban, viszont a monitornak meg "normalis" aram kell, o szabalyozza, mennyi aram megy a monitorba.
kb toll nagysagu kis nyomtatott aramkor szeruseg.
ennek csereje hasonlit a kijelzojehez, legalabbis a szetszedes eleje, csak kicsit egyszerubb, mert nem kell egeszen szetszedni.
meg hat joval olcsobb, mint egy egesz kijelzo.
Az a baj, hogy a gep szerelesehez igazabol egy csomo alkatresz kell, mert amig nem tudja az ember, mi a hiba, ugy halad, hogy egyenkent cserelgeti a reszeket, amig ra nem jon, melyik volt a hibas. Es ez egy laptopnal sokkal bonyolultabb is, mint egy rendes pc-nel. Ezert van, hogy a szervizben sokkal hamarabb keszen vannak, mert hegyekben all a cserealkatresz.
Tehat ha most szerezned kene egy kijelzot meg egy kabelt meg egy invertert is, csak azert, hogy kiptobald, melyik a rossz, azzal esetleg anyagilag rosszabbul jarsz, mintha szervizbe viszed. de a szervizben is szepen le tudjak huzni az embert.. szoval eloszor kerj arajanlatot, mielott csak ugy beadnad javitasra.
a legjobb lenne valami szamtechboltos ismeros, aki szivessegbol "megnezi". mert ha szerencsed van, csak elmozdult valami, es azt nem kerul sokba megcsinaltatni.
illetve egy video, de a youtube-on tobb is van
bar ez nem pont olyan laptop, mint a tied, olyat nem talaltam. de ilyesmi lesz a folyamat.
es itt pedig egy pelda, hogy mit kell keresni ebayen
Egyébként azért ha bátor vagy, megpróbálhatod magad is,
itt van egy leírás, hogy kell:
és van egy második oldala is, Page 2-re kell kattintani felül hozzá.
Hát sajna LCD kijelzőt javítani csak szakember tud, valaki itt írta, hogy valószínűleg ki kell cserélni. Szerszámok és szakértelem is kell hozzá.
Azt javaslom, menj el a szakszervizbe és kérdezd meg, mennyi lenne egy ilyen LCD külön (ha egyáltalán van nekik), és mennyi lenne a munkadíj a cserére.
Utána elmehetsz egy nem "szak"-szervizbe ugyanezt megkérdezni.
Én keresnék ebayen vagy a neten és ott vennék, aztán kerítenék valakit, aki ki tudja cserélni.
De te ne állj neki...
Na szia!
Átdugtam a másik monitorra tökéletes volt minden!
Ott a laptopomon minden :-)
Nem ázott be,nem dobáltuk nagyon vigyáztunk rá.Kb másfél éves.
Viszont egyszer meghülyült bevitte férjem a kollegájának ő machinált valamiket rajta akkor jó volt úgy egy hónapig és utána végleg beadta a kulcsot!Azért azt is leírom,hogy miután haza jött a gép a kollegától eltűnt a hangkártya róla:-(
Fiam zenét akart hallgatni és azt írta ki,hogy nem található a gépen hangkártya.Mondom hogyhogy?
Hiszen ezen a gépen előtte minden volt okos volt,szép, aranbyos szó fogadó és családbarár.Aztán haza jött a kollegától és eltűnt pl ez róla...Nem tudom összfügésben van e,azért írtam le.De azért kelrült a koll.hoz,mert előtte is ugyan ezeket a problémákat (csíkok)produkálta.Erre azt mondta a koll.-a hogy vigyük be biztos tele a memója és ő megcsinálja,igen egy hónapig bírta aztán vissza a hanyatlásba.
Köszönöm előre is a segítséget
Éva
Ha az ESC-re se jött elő látható reakció, akkor félek, elromlott a kijelző..
Ebben az esetben viszont a másik monitoros próbán tökéletes képet kell kapj a külső monitorra.
(Hacsak nem valami a videókártyával.. na majd meglátjuk).
Nem esett le, ázott be, kapott ütést a laptop? Hány éves?
Nagyon köszi a segítséget,holnap tudom kipróbálni a másik monitort!Most el kell köszönnöm mert a két gyerek nem hagy:-)
Holnap jövök az infókkal kérlek nézz majd be délután!
Köszönök mindent!Éva
szoval semmi egyertelmuen olvashato dolgot nem ir ki?
a monitoros dolgot kiprobaltad?
További ajánlott fórumok:
- Minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy konzisztencia hiba, chkdsk-ról magyaráz valamit. Haldoklik a vinyóm? Mi a teendő?
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- Segítség! Új laptopomon a kamera fordítva mutatja a képet. Mit lehet tenni?
- Mi a kezdő lapod amikor bekapcsolod a gépet?
- Nagyobb RAM-ot tettem a PC-be, de még a BIOS-ig sem jut el a gép bekapcsolás után, miért?
- Ha bekapcsolom a sz.gépet megjelenik a bejelenkeztető képernyő, és kiírja hogy válasszak felhasználói ikont. Hogy tudnám ezt megszüntetni?