Nagyobb RAM-ot tettem a PC-be, de még a BIOS-ig sem jut el a gép bekapcsolás után, miért? (tudásbázis)
Mindegy, írok, aztán ha tudsz,válaszolj légyszi. A gép szervízben van....
szóval nincs asztali PC-m, ami azért is kicseszés,mert tesóval megosztottuk a netet.
Most laptopra próbálom rákötni az ADSl-t de nem jön össze.
Adva van egy telefon mellől érkező, krémszínű lapos kábel, ami ment a gépbe. Van egy szürke, ami a modem(huawei) adsl helyéről ment a gépbe. volt egy vastagabb fehér, ami ment a tesóval közös megosztóba,majd ebből a megosztóból egy újabb vastag fehér, ami ment fel tesóhoz....
hogy dugjam át a 3, eredetlieg PC-ben lévő kábelt a laptop 2 csatlakoztatható(patintható) helyére, h tesónak és nekem is legyen ADSL, ne kelljen mobilnettel szívnunk?
Huwei helyek: adapter, ADSL, LAN
fekete elosztó helyek :5db sztem LAN mindegyik.
laptop helyek: a telefonos ikon, meg az elosztós...
Le kell kapcsolni a gépet. Ha teljesen áramtalanítani szeretnéd, ki kell húzni a tápkábelt. Ha az alaplapot is, le kell venni a gombelemet (el fogja felejteni a dátumot, időt).
Nem tudom, mi a célod? Minél minimálabb konfigurációval teszteled, annál jobb! Tehát minél kevesebb eszköz, csak a minimálisan szükséges. Ez a tesztelés alapja.
Nem, nem lenne muszáj. Alapesetben elsősorban az alaplap, processzor, memória, merevlemez és videó kell az induláshoz. Az USB-s cuccok később jönnek.
Nem tudom, mit mondjak. Látnom kéne a gépet, meg én szétszedném és összeraknám elölről, de megértem, ha nem akarod.
Nem bonyolult. A tápegységtől jól megfigyelhető, melyik kábelek mennek melyik egységhez.
Amikor először csináltam, én is aggódtam. Pedig tényleg nem nagy dolog: az alaplapon minden pontosan illeszkedik a helyére.
Ha nem akarod megpróbálni, marad a szerviz. És igen, a memória a gép egyik legérzékenyebb része. Én csak olyan memóriát teszek a gépembe, amit előtte a "tesztfosgépemen" :DD teszteltem.
Hujjujuj. Vagy valami rövidzárlatot csinált az új, vagy a törölgetésnél valamik összeérnek esetleg?
Szedd szét az egész gépet (nem tudok jobbat)...
Vegyél le mindent az alaplarpról. Fényképezd vagy rajzold le előtte.
Tedd be először a tápot, majd ismét a merevlemezt, az optikai egységeket, csatlakoztasd a kábeleket. Utána próbálkozz, hátha indul a cucc.
Szarul hangzik mindenesetre :( Remélem, az új "ajándék" memória nem sütötte ki az alaplapot :(
az eredeti helyre is próbáltam, meg mellé is. Igen, nem pittyen és bios sincs. csak piros fény a házon, mint mikor DVD-t írok pl....zöld fénynek nyoma sincs, nincs pitty, de felzúg a rendszer, csak nem piiyten és nincs bios. kimozdulhatott vmi?ventilátort is poroltam
alaplap sztem (remélem nem halt meg) sztem tavaly vettem újat 2004óta először
Mit szeretnél róla tudni? Kingmax 516. és 400as, tuti. de ha szted nem DDR2, akkor csak DDR lehet.
A bevágás nem pont középen van, ha nem ott lenne, ahol van, nem is pattanna a helyére...amúgy a 2 memórián ugyanott van
várjál.
ha az új "csak" DDR, akkor mennie kéne az újjal is. ha DDR2, azt szerintem nem támogatja az alaplap.
"A DDR és a DDR2 modulok fizikai mérete megegyezik, de a DDR modul 184 érintkezőt tartalmaz, a DDR2 modul pedig 240 érintkezőt. Emiatt a bevágás is eltérő helyre került, így nincs lehetőség a DDR2 modult DDR slotba helyezni."
nem feltételezem, hogy beleerőltettél valamit, ami nem passzolt - a tűknél -, de miért nem lehet az új memóriáról tudni, hogy ő végülis micsoda?
Tehát van:
1. a régi memóriád, ami 333-as
2. 1 új memóriád, aki 400-as?
További ajánlott fórumok:
- Minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy konzisztencia hiba, chkdsk-ról magyaráz valamit. Haldoklik a vinyóm? Mi a teendő?
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- Laptopomon bekapcsolásnál csak színes, vastag csíkok láthatóak, nem reagál semmire, segítsetek, mi lehet a baj?
- Mi a kezdő lapod amikor bekapcsolod a gépet?
- Ha bekapcsolom a sz.gépet megjelenik a bejelenkeztető képernyő, és kiírja hogy válasszak felhasználói ikont. Hogy tudnám ezt megszüntetni?
- Mit szóljak be annak a szomszédnak, akinek ma egész nap félóránként bekapcsolt a riasztója?