Ha egy rákos beteg haldoklik, akkor mi lesz a tulajdonképpeni halál oka? (tudásbázis)
Igen, ki kell mondani! Nagymamám is elköszönt mindenkitől, azaz mindenkit behívott, beszélgetett vele...
Majd Anyu elengedte őt. Amikor ott ült az ágyánál, mondta: Anyu, ha úgy van, menj nyugodtan. Megleszek egyedül, bírni fogom!
Nagymama ettől fogva nem küzdött, már másnap nem tért magához és két hét múlva elment.
A halál közvetlen okának tüdőgyulladást állapítottak meg. Semmi erre utaló tünet nem volt, de ezzel mégis javítottak kicsit a rák-statisztikán...(lehet, láttak a tüdőn valamit, beírhatták oknak.)
Nagyon sajnálom anyukádat!
Teljesen átérzem..., én neki nem mondtam, hogy elengedem, de magamban eldönteni is fájdalmas volt.
Az én nagypapámnak a halála elött két héttel volt még egy tiszta idöszaka akkor elbucsuzott midnenkitöl akkor azt hittük másnapra vége,de még két hetet élt. Az utolsó nap már nem vett tudomást a környezetéröl, a kályhának beszélt stb...
Nagymamán nem volt annyira nagyon magánál de mégis tudta hogy mi jön mivel egyszer mondogatta hogy nem akar itthagyni minket. Szoval szerintem vannak jelei hogy mikor jön a vége.
Köszönöm szépen! Nehéz ilyenkor erősnek maradni, de próbálok.
Remélem az anyukám elméje is kitisztul még, hogy legalább egy utolsót beszélgessünk.
A nagypapám tavaly ment el rákban...tudom mit éltek át..neki is az utolsó hetekben erős fájdalmai voltak a tapasz nem segített..szondán keresztül kapta a tápszert mert enni nem tudott...végül el vesztette az eszét is...szörnyű volt ahogy 6 hónap alatt végig néztük a leépülését egy 90kg-os embernek,aki a végére 40kg alig volt...megváltás volt a halál neki...egyet tehetsz légy vele,legyél ott mellette,ne hagyd egyedül...papa mielőtt elment teljesen kitisztult az elméje és azt mondta hogy őt már várják és már nem fáj semmije...és kérte mamát ne sirassa...mert neki így lesz jobb...
Kitartást és sok erőt kívánok!!!
Nagyon sajnálom!
Kicsit már mindannyian "haldoklunk"... Az édesanyám szíve is nagyon erősnek és kitartónak bizonyul. Tényleg kegyetlen. Fájdalomra már nagyon nem panaszkodik, ma alig tudott meginni egy két korty vizet. Annyira kábult, mintha már nem is velünk lenne.
Köszönöm, hogy írtál!
Csak azért imádkozom, hogy kíméletes legyen, ne kínlódjon, ne fulladozzon.
Köszönjük!
Köszönöm!
Azt hiszem soha nem lehet felkészülni igazán...
Ha ennyire nem tud már folyadékhoz és táplálékhoz jutni akkor valószínűleg ki fog száradni és ez lesz az ok (vagyis az eredeti ok a rákbetegség mivel attól épült le a szervezete) vagy a kiszáradástól fog leállni a szíve vagy a morfiumtól mivel az elősegíti a folyamatot.
Megértem hogy nem akar még tovább szenvedni, muszáj vagy ezt elfogadni. Sok erőt kívánok hozzá.
Nagyon sajnálom. Sok erőt és kitartást.
Mindenre fel kell készülni már.Sajnos. Embert próbáló idők ezek, volt benne részem sajnos.
igen. biztos van erre valami csaknorris vicc (csak nem érdekel)
mindenjót
Igen, eddig gyakran mondta, hogy éhes. Tegnap és ma már nem mondott ilyesmit. A teljesen épelméjű édesanyám elkezdett félrebeszélni. Hihetetlen.
Ezt a tapaszt írta fel az orvos. Először gyengébbet, most már a legerősebbet kapja. Emellett még altatót is kap, így egyre kevesebbet van ébren.
Ó, igen, tényleg... Akkor az infúzió marad, gondolom. Egyébként érez éhséget, akarna enni?
A tapasz az állítólag elég gyenge és kevés, amikor már nagyon fáj és sok helyen. A morfium viszont teljesen elkábít, szóval az se biztos, hogy jó megoldás.
Ilyenkor már nincs jó megoldás... :S