Rákos betegeknek mikor kezd el hullani a haja? (tudásbázis kérdés)
Szerdán volt a kezelő orvosánál a leletekkel /labor, PET-CT,/ A daganatai eltűntek. Most nem kap több kezelést. Havonta kell vissza járni ellenőrzésre. Ma szív-ultrahangra kell neki menni, mert ott találtak valamit és dagad a lába.
Remélem hugoddal minden rendben.
Én elég jól viselem a kemót, 6-ot kaptam. De most az eredményekre várok aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.
Drága Merida írjál magadról. Vége van-e már a kezeléseknek? Hogy érzed magad?
Húgom 8 kemót kapott. Márciusban kapta az utolsót.
Húh elég rég indítottam a fórumot.
Azóta sokminden tőrtént.
Kisfiamnak azóta is vezetem ezt a kis naplót.
Köszönöm, igen büszke vagyok rájuk :)
Ezt a műsort én is láttam. Szerintéma jó ötlet, de neked is jó, no meg majd egy kellemetlen emlék lesz 25-30 év múlva neked.
Hitet, kitartást és teljes gyógyulást kívánok Neked!
Megkönnyeztem a beírásod, fantasztikus családod van, igazán büszke lehetsz rájuk!
Anyumnak mellrákja volt, egyik kemó után sem volt rosszul, egy icipicit émelygett csak, pedig erős gyógyszert kapott. Szóval ne gondolj arra,hogy tutira rosszul leszel,mert egyáltalán nem biztos. Ő ugyanúgy élte az életét, mint addig, hízott is a kezelés alatt, annyit evett, aktívan élt, szinte egy perccel se pihent többet, mint a kezelés előtt.
Kedves Merida ! Írjál csak egy kis naplót ! Írd le benne a mindennapjaidat . Aztán , amikor majd meggyógyultál , felnőtt a kisfiad , megöregedtél , akkor majd Te olvasgathasd h mekkora erő volt benned túlélni egy ilyen rondaságot !!!! Szerintem sokan drukkolunk Érted !!!!!
Tündéri családod lehet , h ennyire Veled éreznek !
Egyik kolleganőmnek elég rendesen elment a haja , de ami utána kinőtt az új haja az + szép göndör lett , nem olvastam még végig , csak az elején néhány hozzászólást , de ezek szerint más is járt így . Gyógyulj meg ! adja az ég ! h minél előbb rendeződjenek a gondjaid !
Vagy igen, vagy nem - hallgass a szívedre.
Ne értsétek félre élni akarok és fogok is de a legrosszabb is átfut ilyenkor az ember fejében. Nem akarnék úgy elmenni, hogy nem emlékszik majd rám...
Szerintem ne filózz ezen. Nem vagy rossz helyzetben (persze mindíg a mihez képest) ha jól olvastam nem találtak áttétet sem. Minden esélyed megvan a gyógyulásra és meg is kell gyógyulnod.
Volna egy kérdésem, még hozzátok.
Bízok a gyógyulásban, de ha mégsem arra gondoltam hagyok valami emléket a kisfiamnak. Pl:írok neki leveleket amit ha nagyobb lesz elolvashat, vagy egy kis napló szerű dolgot.Ezt egy műsorban láttam ahol beteg anyák így hagytak emléket, a gyerekeiknek. Vagy ne csináljam, mert ezzel majd csak fájdítom a kis szívét?
Nem mindegyik kemótól hullik ki a haj. Az én párom kétszer kapott olyan erőset amitől mindkétszer kihullott a haja. A két sorozat között másmilyet adtak neki és közben hamar kinőlt, majd újra kihullott.
Ma orvoshoz vittem a kisfiam, és ügye sapiban mentem mert hideg volt, de amikor bementem a rendelőbe olyan melegem lett,hogy elfelejtkeztem és lekaptam a sapkám, sokan voltak a rendelőben de senki se nézett meg úgymond.
Ahogy gondolod, természetesen Te döntöd el. Kívánom, hogy jól bírd és szépen meggyógyulj.
Amúgy a paróka melegen tartja a fejet. Én otthon mindig kendőben voltam ugyan, még aludni is abban aludtam, mert nagyon fázott a fejem. ( Még nyáron is )
Drága Merida, ha paróka nem kendőcske akkor is, mert meg fog fázni a fejed és nagyon kell vigyázni magadra mivel az immunrendszered le van gyengítve.
Sok erőt kívánok a mellékhatások elviseléséhez.
Írjál mindig magadról, hogy haladsz a gyógyulás felé.
Ma voltam a második kemómon, amit megint jól viseltem, igaz egyszer hánytam és nincs étvágyam, de más mellékhatás még nem volt, de nem is ez a lényeg. Mire hazamentem a családtagjaim, leborotválták a hajukat, hogy ha én kopasz leszek ők is, nagyon jól esett szóval én is beáltam tükőrbe és letoltam a hajam. Én büszkén vállalom, hogy nincs hajam, nem kell paróka. :) Aki pedig szánakozik az őt minősíti, egyébként is látszik majd, hogy beteg vagyok, amkor meg minek a fejemre a paróka.
Egyetértek. Én azt ettem amit megkívántam. A parókához annyit, inkább paróka, mint szanakozó v. kiváncsiskodó pillantások.
Egyetértek veled. Menjél, csináljad végig és gyógyuljál meg, teljes szívemből kívánom!! Sajnos, az alternatív gyógymódokkal még jelenleg csak hazardírozni lehet.
Amikor én jártam a kemora és utána a sugárkezelésre, ott is volt egy kis fiatalasszony két aprócska gyermekkel. Mindőnk közül talán neki ment el leghamarabb a haja. Vett helyes kendőt, bekötötte a fejét. Mindig vidám volt, bármilyen rosszul is érezte magát. Azt mondta, a gyerekei miatt. Biztos vagyok benne, hogy meggyúgyult. Ennek már 11 éve, én akkor 48. évemben voltam. És én is meg akartam gyógyulni. Ha lett volna más megoldás, azt választom - mondom így utólag, megtapasztalva, hogy a kemo nem egy leányálom. De ezt tudják ajánlani, ezzel lehet élni, vagy nem.
Kívánom, hogy ne nagyon kínozzon meg a kemo. Mindig erőltessed, hogy egyél, bármilyen rosszul is fogod érezni magadat, hogy ne fogyjál le vészesen. Mert akkor a szervezeted is legyengül, a kemo se arról híres, hogy táplál:( Ha csak pár falatot is, de egyél.
Virtuális ölelésem!!
Lehet, hogy van de nagyon előrrehaladott ráknál nem várhatom a csodát, van egy gyerekem akinek megakarom élni az első szülinapját szóval mindent megkell tennem, hogy meggyógyúljak. Ma megyek a második kemómra, szóval ezt már nem lehet abbahagynom...
Én nem mennék kemoterápiára, de azt csinálsz amit akarsz és a többiek is. Nem vitatkozom erről, csak szólok: van más megoldás is, ha keresed és hiszel a gyógyulásban.
Tudtommal a kemó, vagy a sugár után. Mivelhogy attól hullik, nem a ráktól.
Inkább kendőt, vagy sapkát hordanék parókát bem igazán akarok.
Derékig ér, ebből több parókát lehet csinálni, a kórházban ahol kezelnek, ott azt hiszem a gyerekosztály rák beteg kisgyerekeinek lehet felajánlani.
vágd le, játsz vele fodrászosat, mekkora?
és paróka, nagyon szuperek vannak már ha találsz profi készítőt
Egy tanács, olyan parókát válassz, aminek van fufrujs, mert a szemöldök is kihullik. Ahogy figyelem a hozzaszólásokat, itt vagyunk egy páran akik tudnak támogatni. Ja igen, nekem az is jó volt, amikor már nem hánytam jégkrémet ettem.
További ajánlott fórumok: