Hány éves korban kezdenek el ki hullani a tejfogak? (beszélgetés)
gondolom...
de nem tudom mit, mert nálunk nem kellett.
az a bizonyos fogcsíra akkor bizony már jó nagy kapafog volt, benn az ínyében. :)
Most hívtam fel a fogorvost. Azt mondta nem lesz gond, de vigyem be és ránéz. :-)
Szóval megnyugodtam...
Nagyon ügyes volt,nem is félt.Mikor először mentünk a dokinénihez megbeszélték hogy csak először megnézi és nem csinál semmit,megmutatott minden gépet neki,ki is próbálhatta.Rá egy hétre mentünk vissza elmondta neki mit fog csinálni,de kb. 1percig sem tartott az egész.Szerencsénk volt mert még nem fájt neki a foga és így a csiszolás sem.
A dokinéninek is 5és fél éves gyereke van így tudta mit mondjon neki.
sziasztok!
Az én kisfiam októberben volt 5 éves és most 2hete esett ki neki az első,de már a mellette lévő is mozog neki.
az én fiam már 4 évesen elvesztette az egyik metszőfogát egy hatalmas esés következtében...
annyi történt, hogy megröntgenezték, hogy a maradók rendben vannak-e, és egy kicsit tovább volt fogatlan :)
6 évesen, de aztán lehet mindenkinél máshogyan.
Kisfiam 6 éves, most kezdtek el potyogni, már kettőtől megszabadult, növeszti helyette a másikat.:-)
a fiam tanítónénijének volt egy kedvenc kérdése:
miről lehet megismerni az elsőst? fogatlan és sánta (az oltástól) :)
hát, körülbelül akkor kezdenek potyogni a tejfogak
A számból vetted ki a szót. Most akartam egy ilyen fórumot nyitni. Ugyanis a kisfiam még nincs 5 éves, most decemberben lesz, és a hétvégén egy flakonnal való küzdelemben kicsavarta az alsó metszőfoga közül az egyiket. Most tanácstalan vagyok. Elvittem fogászati ügyeletre onnan elzavartak. Vigyem fogorvoshoz vagy ne, úgyis mozgott esetleg????
Most ott van a helyén de nagyon mozog.
Szóval 5 évesen már lehet hogy felszívódott a tejfog gyökere és azért esett ki ilyen könnyen, mert amúgy is lassan elkezdett volna mozogni??
Várom én is a hozzászólásokat, kinek mikor kezdődött a fogváltás. :-)
az én fiam 7,5 éves.
kb egy éve szinte egyszerre váltotta az alsó elülső kettőt, azóta semmi.
ez miért lehet?
ha adnék neki kalciumot, hatása lenne a fogak váltására-növekedésére?
Sziasztok!
Hány éves korba kezdenek el ki hullani a tej fogak?
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idősen kezdenek el járni a babák?
- Na elmaradt a világ vége, de úgy látom az emberek kezdenek bekattanni.
- Foglalt pasik/nők miért kezdenek ki mással, ha tökéletes a kapcsolatuk? Ha mégsem tökéletes, miért nem szakítanak?
- Káposztaleves diétát kezdenék!
- Mihez kezdenék a lottónyereménnyel?
- 4, 5 éves fiam hátsó fogai kezdenek romlani, menjünk fogorvoshoz?Ezek tejfogak nem hullanak ki?