Mit csináljak, ha bizonyos hossznál mindig elkezd hullani a hajam? (tudásbázis)
A hajnövekedésnek 3 fázisa van:
1. Amíg növekszik a hajszál (2-6 év)
2. Pihenőfázis (a hajszál már halott de még nem hullik ki, viszont már nem nő): 6 hónap
3. Kihullik a hajszál és a helyén nő egy új.
Ezekre van szakkifejezés is, de mindegy, neked csak az a lényeg, hogy megtudd, miért nem nő hosszabbra. A korral csökken az első fázis ideje de még legrosszabb esetben is 2 évig azért növekszik a hajszál, ezért vágás nélkül is számíthatsz a tarkótól mérve 24-25 centis hajra. Ha közben vágod is, akkor a legrosszabb esetben ebből a 24-ből kivonod a levágott centiket. Sajnos nem mindenkinek nő 6 évig a hajszál, ezért békélj meg vele, hogy a tied csak 2 évig nő, ilyen típus. De a növekedési fázisban stimolálhatod étrendkiegészítőkkel. Nem fog gyorsabban és hosszabbra nőni de a növekedési fázisban lévő hajszálaid mondjuk 20%al többen lesznek:))))
És azért nem rossz egy szép, váll alá érő dús frizura sem, szóval nem csinálnék belőle tragédiát. A Hold járását követve vágasd és csak fél centiket, így tömörebb lesz akkor is, mikor éppen hosszú!
van itt a hoxán is olyan topik, ahol a lányok ricinusolajjal kezelik a hajukat, hogy az gyorsabban nőjön.
esetleg nézz be oda, hátha ott több hasznos tanácsot kapsz:)
a copf az nagyon nem jó, mert húzza a hajhagymákat (főleg a szoros copf, de egy idő után a lazán megkötött is).
próbáld meg megerősíteni a hajhagymáid: vitaminok, ásványi anyagok, fejbőr masszázs hajmosáskor.
válts természetesebb összetevőjű hajápoló szerekre (sampon-balzsam).
egyél egészséges ételeket, függetlenül attól, hogy milyen esetleges egyéb diétát tartasz, a tartósítószerek-adalékanyagok elhagyása is segíthet sokat (tehát kerüld az iparilag feldolgozott étleket, készételeket)
Nem lehet, hogy csak többnek TŰNIK? A hosszú hajnál ugyanis ugyanaz a mennyiség mindig többnek látszik, ez becsapós. :) Szerintem erről lehet szó.
A töredezés pedig nálam is hosszabb hajnál szokott jönni (bár nem tudom, mert sok év után most először van festés nélküli, eredeti hajam), de ezért is javasolják hogy a hosszabb hajra megéri hajvégápolót venni és mindig visszavágatni pár centit. :)
A melltartóm csatjáig ér a hajam, de ezen a hosszon mindig elkezd törni, meg nagyon hullani a hajam, ezért mindig vissza kell vágatnom.
A hajhullás jobban izgat, mint a törés (most érdekes módon nem is törik), azt hogy tudnám megállítani? Lehet attól, hogy mindig kibontva hordom és lehúzza a súlya? Kössem fel? Vagy mit csináljak?
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?