Kozmetikusnak vagy masszőrnek tanuljak tovább? (beszélgetős fórum)
huuh, hát elég megosztóak a vélemények, és nagyon köszönöm mindenkinek a választ :)
ezek szerint valóban azt kell választanom, amelyiket szeretném (lehet, hogy mindkettő lesz idővel)...
Hát nem 2 forint egy kozmetika beindítása az biztos.Régen mindig az akartam lenni.Átalakító szalont szerettem volna nyitni:)))
Egyébként ahol én élek nagyon gazdagok a kozmetikusok,jól megy nekik.Nagyon sokan járnak.Én is azt hittem pedig,hogy ez luxus és le lehet róla mondani,de van egy réteg,aki jól él,és az minden pénzt megfizet azért,hogy kicsit kikupálják.
Ha jó a technika,akkor nem sérül a masszőr... :)
Mondjuk csak 7 éve csinálom. :)
Úgy mérlegelj,hogy ha kozmetikus szeretnél lenni,akkor a kezdés (felszerelés,ágy,krémek,gépek,apróságok) minimum 300-500.000-be vannak,illetve az esetek 95%-ban csak vállalkozóként tudsz elhelyezkedni,és a bérlet,a rezsi,a vállalkozói járulékok stb. is 80.000-100.000 havonta.Az sem árt,ha van tartalék pénzed is a kezdésre,mert hacsak nem nagyon jó helyre mész,ahol adott a vendégkör,akkor iszonyú minuszokat lehet termelni...szóval nem könnyű.
A maszázshoz kevesebb felszerelés kell,egy ágy,plusz néhány krém,radír,de a többi ott is adott,max akkor nem ha feketén csinálod.Úgy is a masszázs éri meg jobban...
De manapság egy lábon nem lehet megállni...
Egy-két tartalék szükséges még mellé...
Kozmetika, manikûr-pedikûr...
az üzletet megosztani egy fodrásszal...
Másként nem tudsz felszínen maradni, hiszen egyre kevesebben vesznek igénybe szolgáltatásokat;
4 lábon talán...
Mindkettőben akkor vagy jó,ha jól kitanulod és képzed magad.
Azt gondold végig,hogy hosszú távon milyen szerepben tudod elképzelni magad! :)
Van érettségim, jelenleg egyetemre járok. Ha lediplomáztam, szeretnék valami más szakmát is kitanulni, kozmetikusra vagy masszőrre gondoltam.
Nyugati határ mellett lakunk, lenne vendégköröm szerintem (osztrákok sokan átjárnak, mert itt olcsóbb hozzájuk képest ezek a kezelések).
Melyikre van nagyobb kereslet? Melyik kifizetődő hosszútávon? Tapasztalatok? Köszönöm a segítséget előre is :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok
- Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?
- Mi legyek? Minek tanuljak? Hol tanuljak tovább?
- Hol tanuljak tovább, ha cukrász szeretnék lenni?
- Milyen szakon tanuljak tovább?