Milyen szakon tanuljak tovább? (beszélgetés)
K: "Milyen szakon tanuljak tovább?"
V: BIOLÓGIA...
Egyébként tényleg nagyon nehéz a választás. Én még aznap sem tudtam,hogy jól döntöttem-e mikor feladtam a jelentkezési lapot. Most ez a második évem,de még mindig nem tudom,hogy jól döntöttem-e. Az baj,hogy nem nagyon lehet belelátni az egyes szakmákba,kivéve azokat amikkel a hétköznapokban találkozunk. A humán beállítottságúak(mint én is) sajnos hátrányban vannak a reálosokkal szemben. Ahogy tudom manapság rájuk nagyobb a kereslet. Orvos,gyógyszerész,ápoló. Ők szinte 100%,hogy találnak munkát. De humán tárgyasokból többvan, nagyon ki kell tűnni a tömegből,hogy felvegyenek valahova. Mindenhol többszörös a túljelentkezés.
Tényleg nehéz a döntés.
Lola1111
hát nem tudom....magyar szak meg a kommunikác is oda is jó
a színműre csak olyanok jutnak be sokszor még olyanok sem akik kicsi koruk óta erre készülnek, akár dramaturgok stb is nem csak a színészek!!!
betty00
szerintem normális, hogy másoktól kér tanácsot, hoisz nincs benne tapasztalata, mirt ne kérdezne meg másokat? nyilván ő dönt, de véleményt gyűjthet
Szia, az állatok elég reál; biosz, kémia, matek tárgyak vannak.
A másik három totál humán, viszont, ha nem tudsz kitűnni a tömegből, nem fogsz tudni elhelyezkedni. Újságírás, média:Érdemes már rögtön első év végén gyakorlati helyet keresni. Többnyire, akár 1 évig is ingyen fognak dolgoztatni próbaidő címszóval. Gondolj bele, hogy tudsz-e időre, mennyiségre írni úgy, hogy az élvezhető legyen stílusában. Mondjuk heti 5-8 cikket kérnek xy témában 5000 karakterszámmal(és ez még egy nem vészes feltétel).
Nyelvet mindenképp tudj, ideális esetben kettőt folyékonyan. Ma már mindenhol ez az elvárás (mondjuk színházban tuti nem, de újságíróként nagy támasz lehet, akár életmódról írsz, akár politikáról).
Színház: ide sokan már alapból úgy jelentkeznek, hogy ált suli óta ezzel foglalkoznak. Tudsz énekelni? Hangszeren játszani? Tudsz táncolni?Tudtommal ez is kell oda. De ha drámatagozatos voltál, akkor nincs gond. Nagyon belterjes szakma egyébként. Ismerősöm színésznek tanul pont. Imádja, de érdekes dolgok vannak a színfalak mögött :S Ha van érzéked, tehetséged hozzá, hajrá.
A média is ilyen helyezkedős, csókos szakma, főleg, ha a tv, rádió érdekel. Az újságírásban talán nem ennyire jellemző.
Bocs, ha nem túl kellemes képet festettem, de annakidején én is hasonló irányultságú voltam, mint te. Aztán sorra fordult fel a gyomrom a média, színház, újság témától....Persze neked lehet pont feküdni fog, meg jó tapasztalatokat szerzel.
én igaz nem most végeztem a gimiben majdnem ilyen érdeklődési körrel végül a csecsemő-és kisgyermek szakot választottam engem az is nagyon érdekel babaimádó vagyok!
Én azt csináltam, hogy belegondoltam, mi érdekelne igazán, mi az, amit szívesen leülnék hallgatni, esetleg tanulni, amiről szívesen kiolvasnék könyveket(mert abból elég sokat kell egyetemen....)
Gimibe járok,de úgy második év végén rájöttem, hogy nem nekem való,reál tantárgyak abszolút nem érdekelnek,matekból,fizikából gyenge vagyok.
Ami érdekel:
újságírás
színház
média
állatok
További ajánlott fórumok:
- Nincs motiváció.Így hogy tanuljak?
- Ha hotelban szeretnék dolgozni milyen területen tanuljak tovább? Melyik az a tantárgy, ami elengedhetetlen ehhez a szakmához?
- Kozmetikusnak vagy masszőrnek tanuljak tovább?
- Mi legyek? Minek tanuljak? Hol tanuljak tovább?
- Hol tanuljak tovább, ha cukrász szeretnék lenni?
- Milyen szakmát tanuljak nőként, 8 általános végzettséggel?