Kovászosuborka-leves recept
A Kovászosuborka-leves hozzávalói:4 közepes kovászosuborka
5 dl kovászosuborka-lé
4 dl kefir
1 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
kevés cukor, só
A Kovászosuborka-leves elkészítési módja:
Az uborkát kisebb kockákra vágom. A felét turmixba teszem, ráöntök 2 dl uborkalevet, s pépesítem. Pici cukorral, sóval ízesítem. Fokozatosan hozzáadom a többi levet, a felaprózott kaprot, és a zúzott fokhagymát. Addig keverem, míg habos nem lesz. Előhűtött csészékbe elosztom a megmaradt uborkakockákat és ráöntöm a sűrű levet.
Melegben üdítő étel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. júl. 27. 14:03
A kovászosuborka-leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.