Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Körtés kotlett recept

Körtés kotlett recept

A Körtés kotlett hozzávalói:
1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
4 hagyma
1 kg kemény körte,
2 teáskanál kömény,
4 dkg vaj,
10 dkg szalonna,
1/4 l fehérbor,
húsleves (lehet kockából is),

fehér bors,
petrezselyem.


A Körtés kotlett elkészítési módja:
A húst sós vízben 1,5 órán keresztül pároljuk. Mossuk, hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára. A hagymát megtisztítjuk, nem túl vékony karikára vágjuk. A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, negyedeljük. A húst daraboljuk fel. Tegyük tepsire, halmozzunk köré körtét és szalonnát, majd erre a burgonyát és a hagymát. A húslevest a fehérborral elkeverjük, megborsozzuk, és a húsra öntjük, addig, amíg a burgonyát a feléig ellepi. Az egészet szórjuk meg köménnyel, olvasszunk rá vajat. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük, amíg a burgonya ropogós barnára sül. Tálaláskor díszítsük petrezselyemmel.


Kategória: Húsételek receptjei


A körtés kotlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook