Körtés kotlett recept
A Körtés kotlett hozzávalói:1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
4 hagyma
1 kg kemény körte,
2 teáskanál kömény,
4 dkg vaj,
10 dkg szalonna,
1/4 l fehérbor,
húsleves (lehet kockából is),
só
fehér bors,
petrezselyem.
A Körtés kotlett elkészítési módja:
A húst sós vízben 1,5 órán keresztül pároljuk. Mossuk, hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára. A hagymát megtisztítjuk, nem túl vékony karikára vágjuk. A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, negyedeljük. A húst daraboljuk fel. Tegyük tepsire, halmozzunk köré körtét és szalonnát, majd erre a burgonyát és a hagymát. A húslevest a fehérborral elkeverjük, megborsozzuk, és a húsra öntjük, addig, amíg a burgonyát a feléig ellepi. Az egészet szórjuk meg köménnyel, olvasszunk rá vajat. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük, amíg a burgonya ropogós barnára sül. Tálaláskor díszítsük petrezselyemmel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 17. 20:44
A körtés kotlett elkészítési módja és hozzávalói.